Суд у справі про розстріли 20 лютого: названо ще 18 беркутівців “Чорної роти”

 

Сторона обвинувачення назвала імена ще 18 бійців київського спецпідрозділу «Беркут», яких підозрюють у вбивстві 48 людей на Інститутській під час Революції Гідності 20 лютого 2014 року. Ці силовики входили до так званої «Чорної роти», передає “Громадське.ua”.

Прокурори пояснили, що справу цих екс-“беркутівців” вивели в окреме провадження через те, що вони перебувають у розшуку. Однак, за словами представників обвинувачення, місцезнаходження деяких з розшукуваних їм вже відоме.

Раніше сьогодні, 17 травня, п’ятьом екс-бійцям столичного спецпідроділу «Беркут» у Святошинському райсуді Києва почали зачитувати обвинувальний акт. Він містить два томи на 220 і 163 сторінки кожен.

Екс-бійцям спецпідрозділу МВС Сергію Тамтурі, Олександру Маринченку, Павлу Аброськіну, Сергію Зінченку та колишньому заступнику командира київського полку «Беркуту» Олегу Янішевському інкримінують вбивство тих самих 48 майданівців на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Також їх звинувачують у пораненні 80 людей,  вчиненні терористичного акту і перешкоджанні праву на мирні зібрання та протести.

Адвокати не погоджуються з таким обвинувальним актом. Вони кажуть, що під час ранкових подій 20 лютого на Інститутській спецрота «Беркуту» відступала від Жовтневого палацу вгору, тому «ніяк не планувала терористичного акту».

Наразі зачитування обвинувального акту перенесено на 19 травня.

Читайте також:
Перші справи “беркутів”, передані в суд, можуть закрити через декриміналізацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна