США передбачили на оборону України півмільярда доларів, але за умови реформ

 

Проект закону про оборонний бюджет США на 2017 фінансовий рік передбачає виділення Україні до 500 мільйонів доларів для забезпечення допомоги у сфері безпеки, зокрема летальної зброї.
Про це повідомив голова комітету Сенату США з питань збройних сил Джон Маккейн на офіційній веб-сторінці, де розкрив деталі бюджету Пентагона, прийнятого комітетом напередодні.

За словами Маккейна, проект закону “уповноважує виділити до $500 млн. з метою забезпечення допомоги у сфері безпеки в Україні, в тому числі летальної допомоги”.

Водночас, зазначає “Укрінформ“, законопроект обмежує половину цих коштів, поки міністр оборони США не підтвердить, що Україна вживає суттєвих заходів щодо реалізації в оборонних інституціях реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, підвищення рівня підзвітності, а також підтримання можливостей у сфері безпеки.

Читайте також:
Америка передбачила виділення Україні летального озброєння на $50 млн. – експерт

Тимчук: Американці погрожують припинити підтримку ЗСУ, якщо не буде реформ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна