СБУ накрила схему нелегальних пасажирських перевезень в “ДНР”

 

Співробітники Служби безпеки України викрили в районі проведення антитерористичної операції  на Донбасі схему нелегальних пасажирських перевезень на тимчасово окуповані терористами території.

Як інформує прес-центр СБУ, комерційна структура з квітня поточного року організувала перевезення, використовуючи можливості трьох автовокзалів поблизу лінії розмежування.
При зверненні бажаючих проїхати до т.зв. “ДНР”, за вказівкою керівників вокзалів, касири та диспетчери передавали цю інформацію представникам підприємців. За територією вокзалів на пасажирів чекали мікроавтобуси, які перевозили їх через пункти пропуску. Комерційні рейси здійснювалися під виглядом приватних візитів.

Співробітники СБУ затримали одну з машин відразу після проходження перевірки на блокпості.

Правоохоронці встановили, що, залежно від попиту, щодня на тимчасово непідконтрольні території виїжджали дві-три машини. Вартість одного квитка становила 500 гривень.

Під час обшуків у приміщеннях автовокзалів, офісах нелегальних перевізників та за місцем проживання керівників співробітники спецслужби вилучили фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку та носії інформації, які підтверджують організацію протиправних перевезень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України (“порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї”). Триває досудове слідство.

Читайте також:
Волонтери в АТО розмалювали транзитну маршрутку “в окупацію”
гаслами про Путіна й Бандеру. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна