“Великоднє перемир’я” закінчилося. Бойовики гатять з новою силою

 

Ситуація у зоні проведення АТО суттєво погіршилась. Такий висновок міститься у зведенні прес-служби штабу антитерористичної операції за підсумками 9 травня.

У штабі підрахували, що минулої доби проросійські бандформування 15 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. “Бойовики порушують умови суворого незастосування зброї практично вздовж усіє лінії розмежування”, – констатує штаб АТО.

Це найбільша кількість обстрілів з 1 травня, коли встановилося так зване “великоднє перемир’я”. 8 травня, нагадаємо, було зафіксовано 9 обстрілів.

Звечора 9 травня противник обстріляв опорні пункти ЗСУ в районі Авдіївки з гранатометів, стрілецької зброї та зенітних установок; неподалік Луганського бив з гранатометів та озброєння БМП.

На Маріупольському напрямку під вогнем бойовиків опинились українські позиції в районі Широкиного та Старогнатівки. “Там противник застосовував гранатомети різних систем, а також протитанкові ракетні комплекси та озброєння БМП”, – зазначає штаб АТО.

На Луганщині бандити обстрілювали зі стрілецької зброї українських воїнів, що несуть службу біля Новоолександрівки.

“Неспокійно і з початку цієї доби (10 травня). Незаконні збройні формування вже шість разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. Захисників Авдіївки обстрілюють з гранатометів. Біля Старогнатівки бойовики ведуть вогонь з БМП. А в районі Мар’їнки активізувались ворожі снайпери”, – повідомили в штабі у ранковому зведенні.

Читайте також:
Розвідка нарахувала в “сепарів” чотирьох убитих за два дні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна