Доба АТО: двє загиблих, четверо поранених

 

За минулу добу, 8 травня, в зоні проведення антитерористичної операції двоє українських військовослужбовців загинули, ще четверо отримали поранення.
Про це на брифінгу розповів речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він уточнив, що цих втрат сили АТО зазнали на Луганському та Донецькому напрямку.
Зокрема біля села Кримське на Луганщині військовослужбовці ЗСУ під час патрулювання підірвалися на “розтяжці”, встановленій бойовиками.
Один військовий загинув, ще двоє – отримали поранення. Нагадаємо, про це раніше повідомила Луганська ВЦА.

Крім того, поблизу Авдіївки на Донеччині один військовий підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Ще двоє отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів.

Як повідомила вранці прес-служба штабу АТО, впродовж минулої бойовики 9 разів обстрілювали опорні пункти українських захисників.

“Найскладнішою ситуація залишається у передмісті Донецька. З околиць цього тимчасово окупованого міста бандити вчора ввечері інтенсивно обстрілювали позиції українських підрозділів південніше Авдіївки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З ручних протитанкових гранатометів також були обстріляні опорні пункти неподалік Мар’їнки”, – зазначено в повідомленні.

На горлівсько-світлодарській дузі бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів по українських воїнах, що обороняють підступи до н.п. Луганське.

На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли один з опорних пунктів сил АТО в районі Широкиного з автоматичних станкових гранатометів та кулеметів великого калібру.

На Луганщині було тихо.

Читайте також:
Ар’єв: Росія “привітала” Україну встановленням на Донбасі новітніх сейсмо-мін

Як відомо, 29 квітня Тристороння контактна група в Мінську (за участю “представників окремих районів Донецької та Луганської областей”) погодила дотримання повного режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Домовилися про те, що “режим тиші” набуде чинності в суботу, 30 квітня, в 00 год. 00 хв.

Протягом 29 квітня штаб АТО зафіксував 40 обстрілів з боку бойовиків, загинули 2 та зазнали поранень 4 українських військових.
30 квітня, в перший день офіційного перемир’я, окупаційні війська не дотрималися умов режиму тиші: штабом АТО було зафіксовано 27 обстрілів з боку бойовиків; в зоні АТО загинув 1 військовий ЗСУ, 7 – отримали поранення.

1 травня було зафіксовано 6 збройних провокацій, жоден боєць ЗСУ не постраждав, 2 травня – 5 обстрілів і один поранений, 3 травня – 6 обстрілів і також один поранений.
4 травня – 13 обстрілів і двоє постраждалих від протипіхотних мін, 5 травня – 11 обстрілів і один поранений, 6 травня – 7 обстрілів та троє легко поранених внаслідок підриву на вибуховому пристрої, 7 травня – 12 обстрілів, один поранений.

Таким чином, від початку “пасхального миру” в Збройних сил України на Донбасі – троє загиблих і 22 поранених.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна