Мер-сепаратист із Луганщини за вироком суду сідає лише на два роки, бо “розкаявся”

 

Рубіжанський міський суд Луганської області виніс вирок колишньому меру міста Золота Володимиру Кочевенку.

Згідно із ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, екс-посадовець відповідав перед законом за організацію у місті 11 травня 2014 року так званого “референдуму” щодо підтримки акту про створення “ЛНР”, повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Під час окупації Золотого терористичними угрупованнями мер Володимир Кочевенко активно підтримував і впроваджував ідеї “русского міра”. Після звільнення міста силами АТО міський голова втік із Луганщини.
Співробітники Служби безпеки України встановили місцезнаходження чиновника-сепаратиста та затримали в Маріуполі в травні минулого року, нагадують в СБУ.

“У ході слідства було доведено вчинення міським головою Золотого злочину проти основи національної безпеки держави – посягання на її територіальну цілісність і недоторканість”, – ідеться в повідомленні спецслужби.

Суд врахував щире каяття мера та його стан здоров’я і засудив до позбавлення волі терміном на два роки. Вирок набув чинності.

Читайте також:
На Луганщині висунули підозру за сепаратизм чинному міському голові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна