ГУР: Окупанти демонтують і вивозять обладнання Алчевського меткомбінату

 

На території Донбасу, тимчасово окупованій проросійськими бойовиками, триває знищення інфраструктури та промислових об’єктів.
Як повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, 3 травня військові 4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу ЗС Росії (так звана “армія ЛНР”) почали демонтаж та вивезення обладнання з території Алчевського металургійного комбінату (Луганщина).

Як розповів каналу “112 Україна” керівник департаменту ГУР Вадим Скібіцький, ідеться про ті цехи АМК, які зараз не працюють. Окупанти вирізаються звідти обладнання і здають його на брухт.

Алчевський меткомбінат раніше входив до складу корпорації “Індустріальний союз Донбасу”. У 2010 році в “ІСД” повідомили, що 50%+2 акції компанії придбала група інвесторів на чолі з росіянином Олександром Катуніним, екс-співвласником “Євразхолдингу”. У 2014 році 49,9% акцій “ІСД” були продані групі інвесторів, яку очолює швейцарська компанія Carbofer, що належить Катуніну.

Донедавна гендиректором АТ “Алчевський металургійний комбінат” був Тарас Шевченко, відзначений у 2007 році званням Герой України.

Читайте також:
За даними розвідки, окупанти вивозять до РФ ще два заводи Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна