За даними розвідки, окупанти вивозять до РФ ще два заводи Донбасу

 

Окупаційна адміністрація на Донбасі демонтує обладнання на Харцизькому трубному заводі та підприємстві “Інтерсплав” у Луганській області й вивозить його на територію Російської Федерації. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

“Продовжується знищення промислового сектору економіки Донбасу. Триває демонтаж обладнання з подальшим вивезенням його на територію РФ на ВАТ “Харцизький трубний завод” та підприємстві “Інтерсплав” (Свердловськ)”,  – цитує повідомлення розвідки “Укрінформ“.

Крім того, за даними ГУР, на металобрухт розібрані металеві конструкції торговельних комплексів, підприємств харчової та гірничої промисловості.
Зокрема це стосується споруд торговельної мережі АТБ (Горлівка), обладнання молокозаводу (Свердловськ), устаткування і обладнання шахти ім. Межинського та Гірничого ліцею №74 (Первомайськ).

Читайте також:
ГУР: У Донецьку конфісковане в переселенців житло роздають
російським найманцям “армії ДНР”

Як повідомлялося, ще в квітні минулого року президент України Петро Порошенко заявляв, що в Росію вивезено майже третину промислового потенціалу Донецької та Луганської областей.
Зокрема, нагадує newsru.ua, бойовики ще восени 2014 року демонтували та вивезли обладнання з Луганського заводу електронного машинобудування “Машзавод-100”, на якому розроблялося та виготовлялося обладнання для виробництва монокристалів сапфіру, кремнію та інших твердих і надтвердих монокристалів. Крім того, демонтували та вивезли обладнання з заводу “Юність” у Краснодоні, який спеціалізувався в основному на виробництві спеціалізованої продукції для ракетобудівної й аерокосмічної промисловості.
У лютому минулого року російські ЗМІ писали, що вкрадений Луганський електромашинобудівний завод з унікальним обладнанням почав працювати в Кам’янську-Шахтинському Ростовської області РФ.
Також відомо, що вантажівки, які зайшли під виглядом гуманітарної допомоги з Росії, завантажували обладнання військового заводу “Топаз” та Луганського патронного заводу.

Представники української влади та спецслужб неодноразово зазначали, що російські “гуманітарні конвої” по дорозі назад в РФ вивозять тіла загиблих у бойових зіткненнях та виробниче обладнання із загарбаних районів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна