В Одесі показали силу й заборонили провокативні акції на 2 травня

 

Одеський окружний адміністративний суд заборонив проводити масові заходи на Думській площі в Одесі 2 травня і використовувати спецзасоби на мітингах. Таким чином, суд частково задовольнив відповідний адміністративний позов Виконавчого комітету Одеської міськради, повідомляє “Українська правда”.

Йдеться, зокрема, про заборону масових заходів, які планувала одеська міська ветеранська організація “Військовий меморіал”. Виконком аргументував прохання заборонити їхні акції біля мерії з 2 до 10 травня тим, що у ЗМІ та соцмережах “виявлено розповсюдження прямих закликів до насильства, порушення громадського порядку, знищення суспільного майна“.

“При цьому з повідомлень одного з організаторів про акцію вбачається, що дана акція прямо пов’язана з подіями дворічної давнини, і містить заклики здійснити своєрідне повторення подій, однак уже на Думській площі Одеси. Крім того, один із організаторів повідомив про наміри використання спецзасобів на акціях протесту”, – зазначається у повідомленні суду з цього приводу.

Натомість на Куликовому полі проводити мирні акції дозволено. І саме там буде зосереджено більшість представників правоохоронних органів.

Сьогодні, 30 квітня, на Куликовому полі відбувся огляд підрозділів Нацгвардії й поліції, які забезпечуватимуть правопорядок у місті на травневі свята.

Як повідомляє “Думская“, на площі вишикувалися близько півтори тисячі нацгвардійців, включно з бійцями полку “Азов”, і бронетехніка.

Як повідомив начальник управління Нацполіції в Одеській області Гіоргі Лордкіпанідзе, на Куликовому полі буде встановлено рамки металодетекторів, через які доведеться пройти всім охочим вшанувати пам’ять загиблих у трагедії 2 травня 2014 року.

“З метою безпеки вхід на Куликове поле цього дня буде можливим тільки через металошукачі (рамки). Прохання до громадян, які будуть прибувати на Куликове поле, поставитися з розумінням до заходів безпеки і дотримуватися всіх необхідних правил”, – зазначив Лордкіпанідзе.

При цьому Лордкіпанідзе підкреслив, що з 30 квітня по 10 травня особовий склад поліції Одеського гарнізону буде переведено на посилений режим роботи. “У нас налагоджено взаємодію серед усіх силових структур, робота в ці дні буде особливо організованою та, впевнений, що ефективною. Тому будь-які можливі порушення публічного порядку будемо суворо припиняти в рамках закону”, – зазначив він.

Як писала Новинарня, охороні правопорядку в Одесі на травневі свята буде надано особливої ваги.

У місті в посиленому режимі нестимуть службу близько 3 тисяч правоохоронців, при цьому їм наказано затримувати громадян, які приховують обличчя за балаклавами, шарфами та іншими засобами і не мають при собі документів, що засвідчують особу.

2 травня в Одесі оголошено днем вшанування пам’яті загиблих у результаті трагічних подій дворічної давнини, коли в результаті протистояння між представниками радикальних патріотичних рухів та проросійських сепаратистських сил загинуло близько 40 людей.
У цей день у місті рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

Тим часом заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова звернулася до журналістів із проханням бути особливо уважними під час акцій в Одесі 2 травня.

“Буду вдячна, якщо ви або ваші колеги, хто працюватиме в Одесі, у випадку коли зіткнеться з провокаціями (очікувати можна навіть перевдягання про-російських активістів в форму Азову з показовим побиттям пенсіонерів), обов’язково фіксували їх на камеру та повідомляли про це мені або представникам Одеської ОДА.
Ми тримаємо контакт з усіма залученими силовими структурами, добробатами та їхніми прес-службами, якщо вам знадобиться коментар або інтерв’ю, або спростування”, – зауважила Попова.

Читайте також:
Порошенко на заклик Саакашвілі вводить в Одесу
тисячу Нацгвардії і НП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна