Порошенко зустрівся з бійцями добробатів, які перейшли на службу в ЗСУ

 

Президент Петро Порошенко сьогодні відвідав військову частину та полігон у селищі Дівички Переяслав-Хмельницького району Київської області, де поспілкувався з військовослужбовцями добровольчих батальйонів, які вирішили продовжити службу у лавах Збройних сил України.

Під час спілкування із представниками різних добровольчих підрозділів, як-то “Айдар”, “Донбас-Україна”, “Карпатська січ” та інших, які вступили до лав ЗСУ для продовження служби, Порошенко наголосив, що їх рішення про службу у Збройних силах є прикладом для інших.

Як зазначає прес-служба Банкової, глава держави подякував добровольцям за мужність, героїзм і стійкість, виявлені під час бойових дій на Сході.

“Ми високо цінуємо позицію кожного з вас – тих, хто пройшов випробування в зоні АТО і має бойовий досвід”, – сказав Порошенко, наголосивши на важливості збереження мотивації та високого морального духу бійців-добровольців.

“Я щасливий, що кожен з воїнів-добровольців знаходить своє місце в Збройних силах України, яким потрібні ваші знання, досвід та патріотизм. Ви маєте мою підтримку як Верховного Головнокомандувача”, – сказав Порошенко.

Крім того, в ході цієї поїздки Верховний Головнокомандувач вручив нагороди військовослужбовцям ракетних військ і артилерії ЗСУ, які виконували завдання в зоні проведення антитерористичної операції.

У Дівичках Порошенкові також продемонстрували бойове застосування новітнього озброєння та військової техніки. Зокрема, було проведено випробування практичного застосування безпілотних літальних апаратів та самохідних гармат для знищення умовної артилерійської батареї противника. Під час проведення цих навчань використовувалися безпілотні літаючі апарати “Fly-Eye”, які вже зараз є на озброєнні ЗСУ і зоні АТО, системи управління вогнем та самохідні гаубиці “Піон”.

Більше фото тут >>>

Президенту також були продемонстровані контрольні пуски протитанкових українських ракет “Стугна” з дистанційним способом управління. Ураження мішені умовного танка противника на відстані 1100 метрів відбулося з першого пуску.
Петро Порошенко детально ознайомився з процесом управління цим переносним протитанковим комплексом та особливостями використання керованих ракет в умовах полігону.

Читайте також:
Чому не слід називати “батальйонами” групи добровольців із 20 людей

Забуте інтерв’ю Савченко. Перед полоном Надія хотіла звільнитися
із ЗСУ й лаяла командування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна