У Криму немає російської ядерної зброї, але є її носії, – ГУР

 

В окупованому Криму немає ядерної зброї, але є її носії. Про це в заявив начальник департаменту Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

“За даними ГУР МОУ, дійсно здійснюються заходи щодо можливості розміщення ядерної зброї на території окупованого Криму. Крім того, під час навчань угрупувань російських військ відпрацьовується питання щодо застосування тактичної ядерної зброї.
Ядерної зброї на території окупованого Криму немає, але носії ядерної зброї є”, – заявив Скібіцький у коментарі телеканалу “112 Україна”.

Нагадаємо, сьогодні Петро Порошенко, перебуваючи на ЧАЕС, повторив сказане ним раніше у США: в окупованому Росією українському Криму Кремль розміщує елементи свого ядерного потенціалу.

Відомо, що засобом доставки ядерного боєприпасу до цілі може бути практично будь-яке важке озброєння. Наприклад, тактичні ракети і ракети більшої дальності є носіями ядерної зброї.

Читайте також:
Окупанти в Криму відпрацьовують захоплення об’єктів на півдні України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна