Гройсман призначив в Мінекології корупціонера часів Януковича

 

Заступником міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака став Віктор Канцурак, який фігурує у корупційному скандалі часів Януковича.

Як повідомляють “Наші гроші”, розпорядження про призначення Канцурака в Мінекології 20 квітня підписав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Видання нагадує, що за урядування Януковича-Азарова Канцурак був директором Департаменту заповідної справи Мінекології, яке очолював спочатку “регіонал” Микола Злочевський, а потім Едуард Ставицький.

На цій посаді в 2011 році Канцурак входив до складу тендерного комітету міністерства під час закупівлі супутникових знімків території України у австрійської компанії Austroplan Austrian Engineering GMBH за 49,38 млн. грн, хоча Харківська національна академія міського господарства пропонувала ці фото за 250 тис. грн.
Дешевизна харківської пропозиції пояснювалась тим, що запитувані Мінекології космічні зйомки території України вже були проведені різними світовими структурами і знаходились у вільному доступі в інтернеті.
Однак тендерний комітет під формальним приводом відхилив заявку державної української установи на користь австрійської фірми (звіт).

Відповідальним за проведення тендеру був заступник Канцурака по Департаменту заповідної справи Ігор Іваненко. Тендерний комітет очолював заступник міністра Дмитро Мормуль, який після Майдану став помічником нардепа Віталія Чепиноги.

З приводу космічної оборудки Національне антикорупційне бюро веде кримінальне провадження. За даними “Центру протидії корупції”, Генеральна прокуратура у цій та іншій справі допомогла Злочевському уникнути відповідальності.

З вересня 2014 року Канцурак працював у секретаріаті уряду, тоді Семерак був міністром Кабінету Міністрів. З 10 червня 2015 року Канцурак очолював Департамент з питань безпеки життєдіяльності, охорони навколишнього природного середовища та агропромислового комплексу секретаріату Кабміну.

канцурак кабмін

Віктор Канцурак – випускник Донецького держуніверситету. За даними “Посіпак”, у 2000-х рокахКанцурак був помічником нардепа Миколи Лісіна (Партія регіонів) – бізнес-партнера Миколи Злочевського.
Згодом Канцурак мав посвідчення помічника від нардепів Костянтина Бондарєва (БЮТ, банк “Велес”, горілка “Бондарев”) та Геннадія Федоряка (Партія регіонів, був головою правління “Чернівцігазу”).

Раніше, за часів одеського мера Гурвіца, Віктор Канцурак виконував обов’язки начальника відділу земельних ресурсів міста Одеси та керівника КП “Теплопостачання міста Одеси”. Місцеві ЗМІ писали про корупційні схеми й постійні побори, які, за їхніми даними, влаштовував в Одесі Канцурак.

Читайте також:
ГПУ просить Ізраїль знайти екс-міністра Ставицького, який ховається там під іншим ім’ям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна