У Черкасах відкрили пам’ятник “Борцям за волю України”

У Черкасах сьогодні, 23 квітня, презентували пам’ятник “Борцям за волю України”. Урочистості відбулися у межах 21-х ушанувань героїв Холодного Яру.

Право відкрити пам’ятний знак надали трьом черкаським бійцям, які захищали Україну на Донбасі. Монумент освятили представники духовенства УПЦ КП та греко-католицької церкви.

Пам’ятник “Борцям за волю України” розташований на Алеї Слави, що веде до Пагорба Слави. На вершині гранітної колони – фігура архістратига Михаїла. Біля підніжжя – вісім плит, на яких зазначено різні періоди боротьби українців за незалежність – від Київської Русі донині.

На відкриття монумента завітали військові, городяни та представники влади. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх українців, які в різні періоди віддали свої життя за волю країни.

Після урочистостей усі колоною рушили до Долини троянд, де до вечора тривали заходи на вшанування героїв Холодного Яру.

ОЕОВЛЕНО. Наступного дня монумент на честь славетних отаманів Холодноярської республіки відкрили в селі Мельники Чигиринського району.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна