Російські хакери зламали сайт Львівської ОДА

Сьогодні, 23 квітня, проросійські хакери групи “Спрут” зламали офіційний сайт Львівської обласної державної адміністрації, розмістивши на ньому звернення із закликом зупинити “київську хунту”.

Станом на 16:00 при спробі зайти на сайт http://loda.gov.ua виникає помилка 404 Not Found. Про те, що видавав сайт ОДА раніше, повідомив “Львівський портал”.

“Мешканцю Львівської області! Українцю! Нинішнє політичне керівництво України, яке прийшло до влади шляхом збройного перевороту, призвело країну в хаос, економічну стагнацію, громадянську війну. У зв’язку, з необхідністю придушити мирний народний протест на Донбасі, який виник навесні 2014 року, київська хунта, через брак достатньої кількості боєздатних і охочих стріляти в місцеве населення Донецької і Луганської областей регулярних частин, проспонсорувало створення добровольчих батальйонів, зібраних з бойовиків-неонацистів”, – ідеться зокрема в повідомленні хакерів на зламаній сторінці ЛОДА.

хакери спрут ЛОДА 2

Звернення хакерів групи “Спрут” містить явні ознаки російської пропаганди та маніпуляцій, зокрема згадку про явно завищену кількість жертв конфлікту на Донбасі (50 тисяч) та пояснення причин економічної кризи “лише Майданом, євроінтеграцією й політикою нинішньої влади України”.
Автори звернення лякають “не просто втратою зв’язків з Росією, а перетворенням України на ще один придаток Західної Європи, якими зараз є більшість східних і південних країн – членів єврозони”.

Нагадаємо, 31 березня ц.р. проукраїнські хакери зламали сайт так званого “МЗС ДНР”, розмістивши на ньому заяви з підтримкою сепаратистами Донецька політики офіційного Києва.
Тоді ж хакерська група #FF (Falcons Flame) встановила, що сайт “МЗС ДНР” адмініструється з Москви.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна