Українські хакери зламали сайт “МЗС ДНР” і встановили, що його адмініструє Москва. ВІДЕО

сайт МЗС ДНР злам

 

Сайт так званого “Міністерства закордонних справ Донецької Народної Республіки” (mid-dnr.ru) адмініструється не з Донецька, а з Росії. Таку заяву зробили українські хакери, які зламали сайт і виклали на нього низку антиросійських матеріалів.

Сайт справді “піддався кібератаці”. Таке повідомлення сьогодні ввечері, 31 березня, з’явилося на самому сайту “МІД ДНР” після відновлення його звичної версії, а перед тим – у стрічках російських інформаційних агенцій.

“Невідомі зламали офіційний сайт міністерства закордонних справ самопроголошеної Донецької народної республіки, повідомили в четвер у прес-службі МЗС ДНР… Зловмисники, на жаль, встигли розмістити провокаційну статтю”, – повідомило агентство “РІА Новості”.

Протягом деякого часу сайт був заблокований. Згодом він відновив роботу.
У “МІД ДНР” нагадали, “що трохи більше року тому, 20 січня 2015 року, були заблоковані сайти деяких державних структур ДНР, в тому числі і mid-dnr.ogr. За останній час електронні ресурси “МІД ДНР” не раз піддавалися різним атакам з боку хакерів… Все це лише в черговий раз доводить правильність обраної позиції МЗС ДНР і підтверджує безсилля української сторони у відстоюванні своєї позиції”, – зазначено в дописі на відновленому сайті.

Відповідальність за злам сайту “МІД ДНР” узяла на себе хакерська група #FF (Falcons Flame).
За повідомленням “Інформнапалм“, на офіційному сайті маріонеткового “міністерства” були опубліковані матеріали, в яких розміщено дані про факти участі російських військовослужбовців у війні на Донбасі. Хакери вказали посилання на сайти проекту #Russiakills і матеріали міжнародної волонтерської групи InformNapalm.

 

сайт МЗС ДНР злам 1

 

 

сайт МЗС ДНР злам 2

Читайте також:
Стартував сайт RuSSiaKIlls,
який збирає конкретні свідчення воєнних злочинів Кремля

Завдяки хакерам стало відомо, скільки й куди “ДНР/ЛНР” продає вугілля та металу

Ось уривки із заяв,
які стояли на сайті сепаратистського “МЗС”:

“… МЗС ДНР рішуче підтримує позицію України і світової спільноти з питання вимог щодо негайного звільнення Надії Савченко.
Ми вимагаємо від Російської Федерації засудити й покарати обвинувачів та суддів “суду кенгуру”… Також вимагаємо звільнення інших політв’язнів, незаконно утримуваних у російських в’язницях. Ми виступаємо за свободу і самовизначення всіх народів Російської Федерації! ”

“…Гібридна і повзуча агресія Російської Федерації, неодноразово доведена в OSINT-розслідуваннях міжнародного волонтерського співтовариства InformNapalm, повинна бути припинена світовою спільнотою!”

“… Ми (“МЗС ДНР”) позитивно оцінюємо крок уряду України до відкриття представництва НАТО, також хочемо висловити побажання відкрити представництво НАТО в місті Донецьку. Впевнені, що це зможе сприяти стабілізації обстановки на тимчасово окупованих РФ територіях України…”

“Україні потрібні перемоги, сьогодні ми вам подаруємо одну з перемог”, – написали хакери #FF ц своєму “Твіттері” напередодні злому.

За матеріалами відеокадрів із цього злому, викладеного хакерами у відкритому доступі, InformNapalm зробив відео:

Як заявив у “Фейсбуці” користувач Роман Зайцев, “цей сайт був під нашим контролем більше трьох місяців. За цей час ми встановили, що він не тільки в РФ знаходиться, але й управляється з РФ. А наповнюється безпосередньо з Москви…”

“А сьогодні нам набридло, і ми вирішили самі написати новини. Вийшов переполох. Причому в Росії”, – розповів Зайцев.

Читайте також:
Подарунок для СБУ: бойовики виклали в інтернет
список членів руху “Донецька республіка”

СБУ на Луганщині затримала модератора “сепарської” інтернет-сторінки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна