Україна повернула з “ДНР” ще 20 засуджених

 

Сьогодні, 20 квітня, ще 20 засуджених повернули на підконтрольну Україні територію з окупованих районів Донецької області. Про це повідомила прес-служба уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

“Сьогодні з ініціативи уповноваженого Верховної Ради з прав людини відбулася чергова передача 20 засуджених осіб із непідконтрольної уряду України території. Серед них – дві жінки та одна особа з інвалідністю. Це вже п’ята успішна операція з передачі засуджених”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі омбудсмана Валерії Лутковської зазначили, що це вже п’ята успішна операція з передачі засуджених, і станом на сьогодні на підконтрольну Україні територію загалом повернуто 87 засуджених.

“Під час другої передачі, яка відбулася 5 серпня 2015 року, вдалося забрати 20 ув’язнених з Донецького слідчого ізолятора. 8 грудня 2015 року уповноваженим Верховної Ради України з прав людини проведена третя успішна операція з передачі 20 засуджених, які відбували покарання в Єнакіївській виправній колонії № 52. Згодом, 5 лютого 2016 року, 18 засуджених, які перебували в різних установах системи виконання покарань Донецької області, повернулися з непідконтрольною уряду України території на контрольовану”, – нагадали в прес-службі. І підкреслили, що 87 осіб тепер можуть реалізувати свої базові права і свободи в правовому полі.

Читайте також:
У “ДНР” почали виносити смертні вироки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна