У “ДНР” почали виносити смертні вироки

 

У так званій “Донецькій народній республіці” людину було засуджено до виняткової міри покарання – смертної кари.
Про це повідомляє сьогодні російське агентсьтво “Інтерфакс“, посилаючись на так звану “в.о. голови військового трибуналу ДНР” Людмилу Стратійчук.

“На сьогоднішній день один вирок такий вже був винесений. Є справи, які перебувають на розгляді, і вони також передбачають таку міру покарання. Це справи про вбивства і шпигунство”, – заявила “суддя” терористичного угруповання.

Стратійчук також повідомила, що “військовий трибунал” розглянув дві кримінальні справи проти “військовослужбовців ДНР”, і ще більше 40 – в стадії розгляду.

Деякі ЗМІ повідомляють з цього про “першу страту в ДНР”, хоча відомо, що ще під час бойових дій улітку 2014 року командири бандформувань влаштовувати влашні судилища та страти полонених воїнів Збройних сил України та проукраїнських активістів. Про те, що бойовики вводять “інститут військово-польових судів” з правом винесення смертного вироку, бойовики заявили в листопаді 2014 року.

Нещодавно, як повідомляла Новинарня, так званий “уповноважений з прав людини Донецької народної республіки” Дар’я Морозова в інтерв’ю російській “Новой газете” заявила: “Кримінальний кодекс «ДНР» був розроблений на основі Кримінального УРСР 1961 року. Там є вища міра покарання – розстріл”.

Представник України в гуманітарній підгрупі мінських перегворів Ірина Геращенко з цього приводу зазначила, що бойовики шантажують владу України погрозою застосування смертної кари до заручників.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна