Теракт в урядовому центрі Кабула: загинули понад 20 осіб

 

У центрі Кабула вранці у вівторок, 19 квітня, вибухнув начинений вибухівкою автомобіль. За попередньою інформацією, ним керував терорист-смертник, повідомляє Tolonews.
Унаслідок атаки загинули понад 20 осіб, ще 198 отримали поранення.

Інцидент стався в районі Пул-е-Махмуд Хан, де розташовані будівлі міністерств оборони, фінансів та управління національної безпеки Афганістану.

За інформацією Reuters , відповідальність за вибух взяли на себе представники ісламістського руху “Талібан”.

Таліби були усунуті від влади в Афганістані збройним шляхом у 2001 році. Вони знову активізувалися після грудня 2014-го, коли більшість військовослужбовців контингенту НАТО, які перебували на території країни, залишили країну. Однак на території Афганістану залишаються 13 тисяч солдатів і офіцерів Альянсу. Їх відхід з Афганістану таліби називають головною умовою початку мирних переговорів з офіційним Кабулом.

Читайте також:
Новий теракт ІДІЛ на Синаї: семеро загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна