Нацгвардія почала навчати своїх сержантів за стандартами НАТО

 

У Києві відбулося урочисте відкриття школи сержантів на навчально-тренувальній базі полку Нацгвардії “Азов”. За повідомленням каналу “112 Україна”, це перша в Україні школа сержантів за стандартами НАТО.

“У школі навчатимуться 50 військовослужбовців полку “Азов”, які першими отримуватимуть новий досвід навчання за стандартами армій НАТО з посиленою фізичною і психологічною підготовкою. Бійці навчатимуться за принципово новою програмою, яка спрямована на сучасні бойові дії, на те, щоб українська армія стала потужнішою”, – розповіли в школі.

Навчання, в яке входить як теоретична, так і практична частина – тренування на полігонах, триватиме три місяці і завершиться складанням іспитів.
Після випуску одна група військовослужбовців поїде в зону АТО, інша частина залишиться інструкторами в Києві.

Нагадаємо, наприкінці лютого ц.р. Головне управління Національної гвардії України оголосило про запровадження змін в організаційно-штатній структурі, згідно з якими вводяться нові вимоги до сержантського складу НГУ і створюється спеціальна школа для сержантів.
Дані зміни відбуваються в рамках приведення українського війська до стандартів НАТО.

“У структурі Національної гвардії значно зросте роль сержанта не тільки у повсякденному житті, а й під час виконання підрозділом службово-бойових завдань. Тобто ми розуміємо, щосержант повинен стати лідером у військових колективах.
Наступним етапом стане фахова підготовка даної категорії осіб. Відтак визначено принципово нові вимоги до кандидатів у сержанти, збільшено час на підготовку бойових командирів, якісно збільшена навчальна база”, – анонсував керівник відділу управління бойової та спеціальної підготовки НГУ Сергій Капелюшний.

Читайте також:
Штати виділять на підтримку Нацгвардії і ДПС України $50 млн.

“Я – патріот України”. Розповідь ізраїльського воїна, який тренує бригаду легкої піхоти НГУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна