Савченко “на межі”

 

Стан Надії Савченко, незаконно ув’язненої в Росії, – “на межі”, вона виснажена.
Про це сьогодні, 17 квітня, в ефірі телеканалу NewsOne повідомив один з адвокатів Савченко Ілля Новіков.

“Якби вчора сестра Надії Віра не вмовила її погодитися на крапельниці, її стан був би зовсім тяжким. Її сили на межі, вона виснажена”, – зазначив він.

Новіков додав, що наразі є “більш-менш обгрунтовні підстави вважати, що Надія протримається ще кілька днів, до того моменту, поки ми матимемо більш чітке розуміння щодо перспектив про її обмін”.

“Це ми можемо зрозуміти, виходячи з того, як у понеділок (18 квітня) завершиться процес над ГРУшниками Олександровим та Єрофеєвим. Або ж якщо після нього дипломати України та Росії дадуть зрозуміти, що вони погодили умови обміну, і це значить, що ми на фінішній прямій. Або ж – що ми знову у глухому куті, і нам наново треба буде шукати способи впливу на владу РФ”, – пояснив Новіков.

Адвокат зазначив, що “якщо раптом виявиться, що до обміну виявиться не готовою російська сторона, це означатиме, що вони просто намагаються затягнути час”.

“Оскільки попередні домовленості не припускали такого розвитку подій, думаю, можна буде чекати нового втручання європейських і американських політиків”, – додав Новіков.

Нагадаємо, українська військова й народна депутатка, незаконно засуджена в РФ до 22 років ув’язнення, тримає сухе голодування з 6 квітня. Вчора сестра Віра відвідала Надію в Новочеркаському СІЗО та вмовила її не відмовлятися від щоденних крапельниць із глюкозою та фізрозчином, які їй ставлять російські лікарі. Водночас Надія Савченко заявила, що погоджується на ці вливання до 20 квітня, а далі хоче отримати відповідь на запитання про точну дату її повернення в Україну.

Читайте також:
Путін про звільнення Савченко: Ми в контакті з керівництвом України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна