Держобвинувачення вимагає ГРУшникам 15 років позбавлення волі

 

Державне обвинувачення вимагає призначити міру покарання для бійців головного розвідувального управління генштабу ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва – 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Про це заявив представник держобвинувачення Максим Крим у ході судових дебатів у Голосіївському райсуді Києва, де наближається до завершення судовий процес у їх справі.

Сержанта Александрова і капітана Єрофєєва обвинувачують у вчиненні тяжких злочинів на Луганщині, зокрема веденні агресивної війни та вчиненні теракту, який спричинив загибель людей, зазначає УНІАН.

Прокурор Ігор Німченко заявив, що не викликає сумніву і повністю доведено той факт, що Александров і Єрофеєв – російські військові, які виконували наказ свого командування.

“Є повне підтвердження факту агресивної війни російського спецназу… Професійні військовослужбовці виконували наказ свого командування на ведення агресивної війни”, – заявив він.

Також Німченко нагадав, що Російська Федерація відмовилася від своїх військових, оскільки не бажає визнавати, що вони зі зброєю в руках перебували на території України, будучи кадровими військовими збройних сил Росії.

“Прошу Єрофеєва… визнати винним у вчиненні злочинів… Остаточно призначити Євгену Єрофєєву покарання у вигляді 15 років позбавлення волі, конфіскацію майна з позбавленням права обіймати посади у військових формуваннях та правоохоронних органах терміном на 3 роки”, – сказав представник обвинувачення Максим Крим.

Аналогічні терміни покарання за вчинені злочини прокуратура запропонувала визначити і для Александрова.

Згідно з українським законодавством, після виступу в судових дебатах сторони можуть обмінятися репліками, після чого надається останнє слово обвинуваченим.
Після завершення останнього слова суд іде до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Читайте також:
Під час допиту в Голосіївському суді російські ГРУшники ні в чому не зізналися

Нагадаємо, двох спецпризначенців головного розвідувального управління генштабу ЗС РФ – капітана Євгена Єрофєєва й сержанта Олександра Александрова – сили АТО затримали 16 травня 2015 року в зоні бойових дій під м. Щастя Луганській області після їх нападу на українські позиції. Єрофєєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Александров. Внаслідок терористичної акції цієї групи загинув військовослужбовець ЗСУ Вадим Пугачов.
ГРУшників доправили до Києва. Слідство у їхній справі стало доказом агресії проти України кадрових військових РФ.
Наприкінці серпня 2015 року досудове розслідування стосовно Єрофєєва і Александрова було завершене. Російські ГРУшники обвинувачуються у вчиненні низки злочинів, зокрема у веденні агресивної війни, створенні терористичної групи, терактах.
Розглядається можливість обміну ГРУшників на українців Надію Савченко, Олега Сенцова й Олександра Кольченка, незаконно засуджених у Росії.
У Голосіївському суді розгляд справи Єрофєєва й Олександрова затягується. На початку березня зник київський адвокат Александрова – Юрій Грабовський. 25 березня його закопаний труп знайшли в Жашківському районі Черкаської області, двох підозрюваних в убивстві затримано. Згодом було оприлюднено відео, на якому Грабовський під дією ймовірно психотропних речовин відмовляється захищати Александрова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна