Новий міністр фінансів: Головне завдання – поновити співпрацю з МВФ

 

Новий міністр фінансів Олександр Данилюк вважає своїми найважливішими завданнями на посаді відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом і негайну системну реформу сфери держфінансів. Про це він розповів в інтерв’ю газеті “Дзеркало тижня“, яке вийшло сьогодні, 16 квітня.

“Зі зрозумілих причин, пріоритет номер один – відновлення співпраці з МВФ”, – сказав Данилюк.

За його словами, з прицілом на довгострокову перспективу потрібно почати системну реформу сфери держфінансів і поміняти роль самого Міністерства фінансів.

“Потрібно посилити роль цього відомства як функціонального, системного інструменту перетворення всіх сфер. Вважаю, що роль Мінфіну як двигуна реформ недооцінювалася, тому його потенціал використовувався далеко не в повній мірі. Хоча за допомогою цього міністерства можна зробити дуже багато. Саме Мінфін за допомогою механізмів фінансування може стимулювати реформи і освіти, і медицини, і соціальної сфери”, – розповів Олександр Данилюк, донедавна – заступник голови адміністрації президента.

Він заявив, що змінивши моделі фінансування, в Україні можливо швидше реформувати будь-яку галузь, адже так створюються правильні мотивації для системності ходу реформ.

“Також обов’язковим для мене є виконання коаліційної угоди. Адже саме в ній міститься перелік поставлених перед урядом завдань, і їх треба виконувати. Свого часу я брав участь в підготовці цього документа, а потім неодноразово критикував його невиконання. Тому для мене це – ще один пріоритет номер один”, – додав Данилюк.

За словами Данилюка, він також планує взяти участь в реформі державної служби, яка почнеться з 1 травня.

“Мінфін може і повинен стимулювати цю реформу. Також дуже важливою вважаю приватизацію. Це реальний інструмент боротьби з корупцією, в тому числі і з політичною. Приватизація в інтересах Мінфіну, перш за все”, – підкреслив міністр.

Крім того, серед ключових пріоритетів Данилюк назвав якісну зміну бюджетного процесу.

“Бюджет 2017 року має бути принципово іншим: максимально прозорим, відкритим. Нам необхідна робоча бюджетна декларація. Зараз ми її будемо допрацьовувати і вносити в парламент”, – розповів новий глава Мінфіну.

Читайте також:
Новий міністр фінансів заперечує наявність у нього офшорів і скаржиться на низьку зарплату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна