“Азовець” Краснов оголосив голодування після суду, який підтвердив його арешт

 

Апеляційний суд Києва визнав законним арешт керівника цивільного корпусу “Азов-Крим” Станіслава Краснова, підозрюваного в державній зраді й тероризмі.
Відповідне рішення у ході судового засідання сьогодні, 12 квітня, оголосив головуючий у колегії суддів, передає “Інтерфакс-Україна“.

Краснов на знак протесту проти такого рішення суду оголосив голодування.

Захист Краснова планує подати касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду Києва про визнання законним арешту їхнього підзахисного.

“Ми будемо подавати касацію… Незважаючи на те, що суд сьогодні заявив, що це рішення не підлягає оскарженню, ми його оскаржуватимемо”, – сказав журналістам адвокат Леонід Сіваков.

За його словами, порушення в діях суддів першої й апеляційної інстанцій є злочинними, повідомляють “Українські новини”.

Читайте також:
СБУ: Поліграф показав, що “азовець” Краснов – агент Росії.
Він готувався підірвати СБУ

Як повідомлялося, в ніч на 28 лютого 2016 року співробітники СБУ затримали в Бориспільському районі на Київщині Краснова та його подругу Оксану Шелест. Активіста з Криму помістили під арешт на 72 години в СІЗО СБУ. Йому було пред’явлено звинувачення у незаконному зберіганні зброї.
В СБ України наголосили, що Краснов співпрацює з РФ з 2014 року і передав своєму куратору списки полку МВС “Азов”. Крім того, в СБУ заявили про знайдену у Київській області схованку зі зброєю, ймовірно, закладену Красновим. При затриманні підозрюваний був побитий.
Спершу Краснову обрали як запобіжний захід домашній арешт, в 21 березня – арешт на два місяці, тоді в суді відбулася бійка. Того дня СБУ висунула Краснову підозру за новими статтями – ст. 258 (тероризм), і ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України. Було оприлюднено запис переговорів Краснова з куратором із ГРУ ГШ РФ, що викривають обвинуваченого.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна