Справа Краснова: непритомному зраднику, як його називає СБУ, дали домашній арешт

 

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівникові цивільного корпусу “Азов-Крим” Станіславу Краснову у вигляді цілодобового домашнього арешту о 24 квітня з носінням браслета.
Таке рішення виніс суддя Шевченківського райсуду Києва Андрій Трубніков на засіданні вже без Краснова, інформує канал “112 Україна”.

Перед тим йому стало зле, він зомлів і був госпіталізований. Як повідомляє ЦК “Азов”, Краснов перебував у реанімації приватної клініки “Борис”. Згодом його перевезли до іншого шпиталю.

“Враховуючи те, що він раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, участь в АТО, активну громадянську позицію, позитивні характеристики з місця служби, стан здоров’я і поручительство таких діячів, як Хмара і Коханівський… суд вважає необхідним застосувати відносно підсудного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю”, – зачитав постанову суддя Трубніков.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, згідно з постановою суду Краснов, зобов’язується не залишати квартиру своєї матері в Броварському районі Київської області, з’являтися на кожну вимогу слідчого, а також здати паспорт громадянина України й закордонний паспорт.

Водночас суд, взявши до уваги заяву підсудного про застосування до нього сили з боку співробітників СБУ під час затримання, а також побиття його в кабінеті слідчого, зобов’язав відповідний відділ Генеральної прокуратури України розібратися в тому, що сталося.

Перед цим під час засідання в Шевченківському райсуді на тлі великого шуму й протидії присутніх слідчий СБУ оголосив Краснову нову підозру – в причетності до тероризму.

Керівнику цивільного корпусу “Азов-Крим” Станіславу Краснову, окрім тероризму, Служба безпеки України інкримінує ще й державну зраду.
Про це на брифінгу сказав керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, повідомляє “Укрінформ“.

“До сьогодні йому була пред’явлена підозра у вчиненні злочину, передбаченого 263 статтею, ч. 1, а також сьогодні було додатково оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258 – терористичний акт. Також ст.111 – державна зрада”, – сказав Ткачук.

Речник СБУ навів докази антидержавної діяльності Краснова (псевдо “Удод”), яка полягає в його в контактах із громадянами Росії, зокрема ще з 2013 року – з Костянтином Голоскоковим – співробітником ГРУ РФ, який діяв в Україні і створював агентурну мережу під прикриттям “Антифашистського руху “Наші”.
Краснов як учасник блокади Криму надавав йому інформацію про місця розташування активістів цієї блокади, кримських татар тощо.

Див. YouTube:

Саму підозру як документ не вдалося вручити особисто Краснову, оскільки він знепритомнів, а папір розірвав один із його побратимів.
Станіслав зомлів після того, як один із соратників підійшов і щось шепнув йому на вухо, повідомляє “112 Україна”.

Прихильники Краснова відразу винесли його з будівлі суду на вулицю до однієї з припаркованих машин, за ним пройшли народні депутати Андрій Білецький, Ігор Мосійчук та Олег Петренко.

краснов суд лікарня (1)

Прес-служба “Азова” поширила фото Станіслава Краснова на лікарняному ліжку нібито непритомного. На його обличчі видно сліди гематом від побиття працівниками СБУ.

Пізніше зі слів соратників затриманого в ефірі “112-го” стало відомо, що в клініці Краснов опритомнів.

Обстоятельства дела Станислава Краснова по источникам в спецслужбе. По данным СБУ, он уже задерживался в 2014-м по делу…

Опубліковано Юрієм Бутусовим 3 березень 2016 р.

Як повідомлялося, керівника цивільного корпусу “Азов-Крим”, кримчанина Станіслава Краснова затримали в Бориспільському районі під Києвом під час переховування пластикової вибухівки вагою 42 кг.

1 березня Генпрокуратура попросила суд взяти його під варту з можливістю внесення застави – 20 мільйонів гривень.

СБУ заявила, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку НГУ “Азов”. Також СБУ підозрювала Краснова в підготовці замаху на одного з лідерів громадянської блокади Криму за завданням російських спецслужб, а також у намірі “терактами на Херсонщині спровокувати атаку росіян”.

“Азовець” підтвердив, що мав контакти з іноземними спецслужбами, але стверджує, що це було в інтересах України.

На захист Краснова стали його соратники по цивільному корпусу “Азов” (громадська організація, що супроводжує полк НГУ “Азов”, який складають переважно праві активісти).

Краснов заявив про тортури з боку СБУ під час затримання й допитів. За словами активіста та його подруги, їх затримали на автозаправці й вивезли в ліс, де показали вибухівку, яка нібито їм належить, били Станіслава й примовляли: “Це тобі за Крим і Севастополь”.
У Службі безпеки стверджують, що Краснов отримав тілесні ушкодження при затриманні, бо чинив опір.

Читайте також:
Спецслужба: за шпигунство на користь Росії арештовано
десятки СБУшників, і добровольці не святі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна