Обама згадав свої найкращі й найважчі дні на посаді президента

 

Президент США Барак Обама вважає, що найбільшою його помилкою за роки перебування на посаді стала відсутність плану розвитку Лівії після повалення режиму Муаммара Каддафі.

В ефірі телеканалу Fox News журналіст Кріс Уоллес запитав Обаму, що той вважає своєю головною помилкою за час роботи в Білому домі.

“Можливо, помилка – відсутність плану на той випадок, що робити наступного дня після повалення Каддафі”, – сказав Обама.
При цьому саме втручання Америки в лівійський конфлікт він назвав правильним.

Найбільшим досягненням за час президентства Барак Обама вважає “порятунок економіки від великої депресії” після фінансової кризи 2008 року.

Також американський президент відповів, який день вважає найкращим, а який – найгіршим на посаді.
Позитивні емоції Барак Обама відчув 23 березня 2010 року після підписання закону про реформу системи медичного страхування, а негативні – 14 грудня 2012 року, в день убивства 20-річним маніяком 20 маленьких дітей і шістьох дорослих у початковій школі Сенді-Хук міста Ньютаун, штат Коннектикут.

Нагадаємо, вибори нового президента Сполучених Штатів відбудуться в листопаді 2016 року. Барак Обама очолює США з січня 2009 року й не має права балотуватися на третій термін.
Повалення в жовтні 2011 року Муаммара Каддафі і його вбивство поклали початок періоду нестабільності та збройної боротьби за владу на території Лівії.
Білий дім нещодавно підтвердив, що США знову без зволікання вторгнуться до Лівії, якщо виникне загроза з боку “Ісламської держави”.

Читайте також:
Обама телефоном особисто закликав Путіна звільнити Надію Савченко

Історичний візит Обами на Кубу: з Фіделем не зустрінеться, на “Москвичі”
не покатається, але по ТБ виступить

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна