Міністри G7 у Хіросімі засудили анексію Криму Росією

Міністри закордонних справ країн Великої сімки ще раз засудили незаконну анексію Криму Росією та закликали Москву дотримуватися мінські домовленості. Про це йдеться в їх заяві, оприлюдненій у понеділок, 11 квітня, повідомляє агентство AP.

Глави МЗС країн G7 зустрілися в японській Хіросімі, яка постраждала від атомного бомбардування з боку США в 1945 році.

Однією з центральних тем дводенної зустрічі глав МЗС Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії і США була проблема нерозповсюдження ядерної зброї.
Крім того, вони засудили недавні терористичні атаки в Туреччині, Бельгії, Нігерії, Кот-д’Івуарі та Пакистані і зобов’язалися завершити план дій G7 у питанні боротьбі з тероризмом, який може бути прийнятий на наступному саміті в кінці травня.

Варто зазначити, що в рамках саміту G7 глава американської дипломатії, державний секретар США Джон Керрі відвідав меморіальний комплекс у Хіросімі, що 70 років тому зазнала американського атомного бомбардування.
Під час візиту Керрі поклав вінок у пам’ять про жертв ядерного вибуху та залишив запис у гостьовій книзі.

Керрі став першим державним секретарем Сполучених Штатів, який відвідав Хіросіму, і в своєму “Твіттері” написав, що пишається цим. При цьому він не став вибачатися за атомний удар США по Японії.

Бомбардування Хіросіми 6 серпня 1945 року стало першим в історії випадком бойового застосування атомної зброї. Жертвами вибуху стали близько 130 тисяч осіб, ще понад 100 тисяч померли в перші півроку після бомбардування.
Зараз населення Хіросіми становить більше мільйона людей.

Читайте також:
Штайнмаєр наполягає на поверненні Росії до G8. Але за двох умов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна