Фірма з Харкова сфальсифікувала черевики, щоб потрапити на тендер Міноборони замість “Талану”

 

Український виробник взуття намагався пробитися на тендерні торги Міністерства оборони, вдавшись до фальсифікації. Підприємці надали на розгляд оборонного відомства черевики ТОВ “Таланлегпром”, у які взуті військовослужбовці ЗСУ зараз, і видали їх за свої, лише приклеївши іншу підошву та замінивши бирки.
Про це в соцмережі повідомив один із засновників Волонтерського десанту в МО, радник міністра оборони Юрій Бірюков.

У своєму дописі Бірюков зазначив, що поява “нового виробника” – явище позитивне.
“Виробник дуже просить дати позитивний висновок на цей самий черевик, і з цим позитивним висновком виробник планує брати участь у торгах МО. На кону – сотні мільйонів гривень, а значить: гроші на розвиток виробництва, стабільна заробітна плата (на підприємстві), відрахування до всіляких бюджетів”, – так описав радник міністра переваги від виграшу новою фірмою тендеру на взуття для військовослужбовців.

“Зразок дуже хороший, так. Він виглядає так, як виглядає “таланівський”… І шнурки там такі ж, як і в “таланівських”… І шкіра там така ж, як і в “таланівських”… І кевларова устілка там… Того ж виробника (як у армійських берців виробництва ТОВ “Таланлегпром”), з таким самим номером контракту… І взагалі – це черевик від “Талану”, – констатував Бірюков.

сфальсифіковані черевики Талану для тендеру Міноборони - ФБ Бірюков 6

За словами представника Волонтерського десанту, щоб потрапити на держзакупівлі, “новий виробник” взяв черевик виробництва “Таланлегпром”, відірвав підошву, приклеїв свою – і привіз. Ось, я вмію шити такі ж берці!”

“Підробку видало три моменти: занадто “брудне” кріплення підошви, недбало спорота вставка з НСН-номером і пристрочена наскрізь вставка без нього, ну й кевларова устілка”, – пояснив Юрій Бірюков.

На уточнювальне запитання “Новинарні“, про якого саме виробника йдеться, Бірюков відповів, що “вони з Харкова”. При цьому радник міністра не став називати саме підприємство, зазначивши: “Вони це без супровідних документів передали, “на авось”.

Водночас, за його словами, у законодавстві про держзакупівлі не передбачено санкцій, аби виробник-шахрай надалі був позбавлений права брати участь у тендерах.

Інші фото сфальсифікованих черевиків:
сфальсифіковані черевики Талану для тендеру Міноборони - ФБ Бірюков 2

сфальсифіковані черевики Талану для тендеру Міноборони - ФБ Бірюков 3

сфальсифіковані черевики Талану для тендеру Міноборони - ФБ Бірюков 4

сфальсифіковані черевики Талану для тендеру Міноборони - ФБ Бірюков 5

Варто зазначити, що в сучасні берці виробництва “Талан” військовослужбовців Збройних сил України “перевзули” у серпні-вересні 2015 року. Це взуття – черевики демісезонні бойові з високими берцями з верхом із нубука в комбінації із штучним матеріалом на основі “нейлону 6.6” литтєвого методу кріплення підошви – здобуло переважно позитивні оцінки армійців, особливо в порівнянні зі старими військовими берцями ЗСУ.

Читайте також:
Чому ЗСУ проводять 95% закупівель за корупціогенною “переговорною процедурою”
в одного учасника

Міністр оборони скасував поточний тендер щодо турнікетів для ЗСУ через низьку якість

Бірюков: Уперше за 24 роки з лав ЗСУ вигнали генерала Генштабу з ганьбою, “пішовнахергеть”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.