Росія повністю блокувала транзит українських вантажів. ОНОВЛЕНО

 

Росія повністю блокувала транзит українських вантажів через свою територію.
Про це “Європейській правді” розповів голова асоціації “Укркондпром” Олександр Балдинюк.

“Для кондитерки транзит закритий остаточно. Тільки-но повідомили, що росіяни повертають наші вагони, які йдуть на Середню Азію”, – розповів він.

Раніше Балдинюк розповів про проблеми із проходженням російського транзиту вантажів, що прямували до країн Південного Кавказу, насамперед Грузії та Азербайджану.

ОНОВЛЕННЯ. В Міністерстві економічного розвитку і торгівлі не мають офіційного підтвердження інформації щодо блокування Росією транзиту українських вантажів.
Про це “Європравді” вранці 9 квітня повідомила торговий представник України Наталія Микольська.

“Поки ця інформація не є підтвердженою, є зафіксована певна кількість таких випадків і їх стає дедалі більше – але підтвердження повного блокування нема”, – заявила вона.

Нагадаємо, проблеми із транзитом територією Росії почалися на початку року. Це була “гібридна відповідь” РФ на старт режиму вільної торгівлі між Україною та ЄС. Також РФ ввела заборону на експорт української харчової продукції та підвищила мита на решту українського експорту.

Читайте також:
Обмін блокадами. Росія офіційно заборонила рух українських вантажівок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна