АТО: 73 обстріли з боку бойовиків, з їхнього боку 9 загиблих

 

У зоні антитерористичної операції за минулу добу, 8 квітня, загиблих з боку ЗСУ немає, при цьому п’ятеро військовослужбовців отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, четверо бійців ЗСУ поранені біля Авдіївки, ще один – в районі Донецького аеропорту.

Ескалація активності бойовиків біля Авдіївки призводить до більших втрат з їхнього боку, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. Ідеться про особовий склад 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу (“армія ДНР”).
“8 квітня ц.р. до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна доставлено дев’ять загиблих, а до міської лікарні №18 та Центральної клінічної міської лікарні ім. Вишневського – 21 поранений”, – зазначають у ГУР МО.

За попередню добу супротивник 73 рази відкривав вогонь по українських позиціях, що на три обстріли більше порівняно з добою раніше, зазначили в штабі АТО.

“Епіцентром збройного протистояння залишається Авдіївка. Тут проти українських воїнів противник завдав дев’ять вогневих ударів із мінометів калібру 120 та 82 мм. Всього підрозділи, які обороняють це місто, були обстріляні 25 разів”, – повідомили в штабі.

Також вогонь із мінометів, які заборонені Мінськими домовленостями, бойовики відкривали по силах АТО в напрямку Зайцевого, Новгородського, Невельського та Пісків. А з кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї – в районах Опитного, Широкіного та Майорська.

На Маріупольському напрямку снайперів терористичних військ працювали поблизу Мар’їнки, а в районі Павлополя ворог знову застосував вогонь по наших опорних пунктах із самохідних артилерійських установок.

За повідомленням ГУР, встановлено чергові втрати особового складу розвідувальних підрозділів 9 ошмсп мп 1 АК ЗС РФ. 6-8 квітня ц.р. загинув один та поранено п’ять російських військовослужбовців цього полку, які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп в районі н.п. Широкине.

За вказаний період сили АТО змушені були 18 разів відкривати вогонь у відповідь, зазначили в штабі.

Читайте також:
Для ескалації біля Авдіївки штаб АТО пропонує “дзеркальне” патрулювання ЄБСЄ і СЦКК

У Донецьку облаштовують секретний морг для 200-х “іхтамнєт”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.