У Донецьку облаштовують секретний морг для 200-х “іхтамнєт”

 

Щоб приховати інформацію про велику кількість смертей російських військовослужбовців на Донбасі, окупаційна влада в Донецьку створює таємний “морг” для загиблих найманців. Про це йдеться у зведенні Головного управління розвідки Міноборони України за 8 квітня.

“З огляду на регулярне оприлюднення у світових ЗМІ інформації щодо безпосередньої участі Росії в збройній агресії проти України, воєнно-політичне керівництво РФ продовжує реалізовувати комплекс заходів з приховування значних втрат російських військовослужбовців на тимчасово окупованих територіях сходу України”, – коментують у ГУР отримані відомості.

Українська розвідка має інформацію, що 4 квітня ц.р. у місті Ростов-на-Дону (РФ) представники ФСБ Росії провели робочу нараду, в якій взяли участь окупаційний “мер” Донецька Ігор Мартинов, його заступник Ігор Пономаренко й так званий “генеральний прокурор ДНР” Андрій Співак. На цій нараді головна увага приділялася “недопущенню витоку інформації про загиблих та поранених військовослужбовців ЗС РФ”.

Щоб засекретити дані про російських “двохсотих”, керівники Донецька мають облаштувати спеціальний морг з лабораторією для ідентифікації трупів, що вже прибула до “ДНР” із Росії.

“Під час зустрічі І. Мартинов отримав завдання організувати спорудження у м. Донецьк комплексу спеціальних приміщень для зберігання та ідентифікації тіл загиблих російських військовослужбовців, у т. ч. з використанням мобільної лабораторії визначення ДНК, яка прибула з Росії до м. Донецьк 9 березня ц.р.”, – ідеться в повідомленні.

Відповідно до вимог співробітників російських спецслужб, такий комплекс повинен розміщуватись на ізольованій території, з жорстким пропускним режимом. А “мер” Мартинов несе персональну відповідальність за витік будь-якої інформації щодо існування зазначеного комплексу, переповідає розвідка.

Нагадаємо, сьогодні в ГУР заявили, що з початку 2016 року в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинуло 103 російських кадрових військових, не рахуючи бойовиків із числа місцевих.

Читайте також:
У мережу виклали “оглядову екскурсію” по мега-кладовищу сепаратистів у Донецьку. ВІДЕО

ГУР: Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає, хто зливає дані
про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна