Мамка прийшов в МВС “працювати”. Деканоїдзе пообіцяла йому пекло Донбасу

 

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що після поновлення на посаді згідно з рішенням суду колишнього заступника начальника Головного слідчого управління МВС Григорія Мамку буде переведено в Донецьку область. Про це вона повідомила в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“Якщо він хоче служити народу України, ми переведемо його в Донецьку область. Я обіцяю пекло тим силам, які ведуть до реваншу старих сил. Реформа поліції має тривати”, – наголосила Деканоїдзе.

Вона також зазначила, що якщо після цього переведення Мамка піде на лікарняний, то стан його здоров’я щодня перевірятиме спеціальна комісія.

Тим часом Григорій Мамка, чий позов щодо відновлення на посаді Київський окружний адміністративний суд задовольнив 7 квітня, сьогодні прийшов на своє місце роботи в МВС. Про це він сам повідомив в ефірі каналу “112 Україна”.

“Рішення суду підлягає негайному виконанню. Посада моя не зайнята, я зайшов до безпосереднього керівника і сказав, що за рішенням суду я зобов’язаний прибути на роботу і що я готовий до виконання своїх обов’язків”, – зазначив Мамка.

За його словами, сьогодні ж, 8 квітня, отримано виконавчий лист щодо рішення суду про його відновлення на посаді.

Як писала Новинарня, у позові до Національної поліції, її голови Хатії Деканоїдзе та Центральної атестаційної комісії НПУ Мамка, зокрема, вимагав визнати протиправними дії Нацполіції щодо проведення його атестації; скасувати висновок Центральної атестаційної комісії НПУ щодо невідповідності його займаній посаді та звільнення його зі служби в поліції через службову невідповідність; поновити його на посаді заступника начальника Головного слідчого управління – начальника управління Національної поліції України.

Суд задовольнив цей позов у повному обсязі. Адвокати Нацполіції оскаржують це рішення.

“Я проходив [атестаційну] комісію, перше рішення було, що я не відповідаю займаній посаді. Комісія не запитала мене нічого про професійні здібності, базувалися на даних із мережі інтернет. Мені нічого не пояснювали, просто було написано: не відповідає займаній посаді і все”, – розповів Мамка.
Саме “відсутність пояснень” звільнений голова ГСУ називає головною підставою для скасування результатів його атестації.

При цьому Мамка наголошує, що слухняно пройшов атестацію, але вважає, що на її проходження був направлений безпідставно, бо за професійними якостями відповідав займаній посаді.

Коментатори в соцмережах звертають увагу на очевидну упередженість і корумпованість суду, який поновив Мамку після неатестації, та припускають, що ця справа може стати поворотною для всієї реформи Національної поліції, яка стала на шлях очищення. Адже якщо повернення на посаду через суд домігся один із скомпрометованих керівників старої міліції, якого відсіяли із застосуванням процедури атестації, то так само можуть вчинити й сотні інших. А в судах уже перебувають кілька сотень чи навіть понад тисячу заяв від неатестованих міліціонерів.

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе звільнила Григорія Мамку з посади заступника начальника ГСУ в грудні 2015 року.

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі відзначав, що Мамка був “стовпом корупційної системи рекету і втручання в бізнес з боку старої міліції”.

Під час Революції Гідності Григорій Мамка був заступником начальника слідчого управління ГУ МВС України в Київській області та зокрема “розслідував” справу про викрадення автомайданівця Дмитра Булатова.

Читайте також:
Казус Мамки. Не атестований у нову поліцію замначальника ГСУ поновився через суд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.