Коба з “автомайданцівцями” палив шини на Банковій, оголошуючи безстрокову акцію протесту

 

На вулиці Банковій, неподалік від адміністрації президента України сьогодні, 8 квітня, відбулася акція протесту проти політики влади за участю активістів “Автомайдану”. Протестувальники підпалили шини, відбулися невеликі сутички з правоохоронцями.

На акцію прийшли близько сотні людей та кілька машин із символікою “Автомайдану”.
Один із лідерів протесту Сергій Коба – активіст “Автомайдану” часів революції 2013/14 років – в ефірі каналу “112 Україна” повідомив, що “терпіти більше не можна, скрізь зради, зради, зради”.

Він заявив, що головні вимоги протестувальників – звільнити сепаратистів, які очолюють головні управління Нацполіції в областях, притягнути до відповідальності сепаратиста Антона Шевцова (екс-начальника УНП на Вінниччині (обвинуваченого СБУ в державній зраді, але випущеного за рішенням суду), звільнити з тюрем патріотів. Також учасники акції закликали до відставки голови Антитерористичного центру СБУ Валерія Малікова, до звільнень “недолюстрованих” прокурорів тощо.
Серед мітингувальників – вінничанка Таїса Гайда, одна з ініціаторок відставки Шевцова з посади керівника управління НП Вінницької області.

За словами Коби, одна з цілей мітингувальників-  зустріч із президентом Порошенком.
Однак, як відомо, він глава держави перебуває в Японії з державним візитом.

Коба повідомив, що акція буде безстроковою. Активісти підтримували горіння шин на Банковій, підкидаючи у вогонь по одній покришці.

Сергій Коба сказав, що для цього протесту “Автомайдан” знову об’єднався – 15 “автомайданів” приїхали з усієї України”.
При цьому на офіційній сторінці спільноти “Автомайдан” у “Фейсбуці” немає жодної згадки про сьогоднішню акцію. “Автомайдан” виключив Кобу зі своїх лав у листопаді 2015 року, коли він брав участь у місцевих виборах на Київщині в команді колишніх “регіоналів”.

ОНОВЛЕНО. ГО “ВО “Автомайдан” на своїй сторінці заявив, що не бере участі в сьогоднішній акції під адміністрацією президента. “Вимоги її учасників нам зрозумілі, деякі підтримуємо, але серед протестуючих є, на жаль, сумнівні особи, псевдоавтомайданівці, у щирість намірів яких ми не віримо через їхню участь у замовних акціях у минулому, за що вони в тому числі і були виключені з нашої організації”, – зазначено в заяві.

УВАГА! Офіційна заява! ГО "ВО "Автомайдан" не бере участі в сьогоднішній акції під Адміністрацією Президента! Вимоги ї…

Опубліковано АвтоМайдан – AutoMaidan 8 квітня 2016 р.

 
Поліція проводить перевірку за фактом підпалу шин “автомайданів” біля АП. “Приблизно о 13-й годині активісти почали палити автомобільні шини, при цьому заважали їх загасити”, – йдеться в повідомленні прес-служби столичного управління Нацполіції.

“Відомості про цей факт внесено до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень. Після проведення дослідчої перевірки цієї події буде дана правова оцінка”, – зазначили в прес-службі поліції.

Охорону правопорядку на Банковій здійснювали також підрозділи Нацгвардії.

Прес-секретар НГУ Світлана Павловська так прокоментувала події на каналі “112”: “Ми знаємо, що туди прийшли люди, щоб висловити свою думку. Настрій схожий на “автомайданівський”.
Підрозділи Нацполиції України разом з військовослужбовцями Нацгвардії, їх там кілька сотень, здійснюють охорону громадського порядку з метою, щоб люди могли висловлювати думки, але щоб дії не виходили за рамки права.
Незважаючи на такі дещо брутальні способи вираження своєї думки, зараз все під контролем… Головне – щоб цей перформенс залишався виставою і не потрібно було застосовувати силу”.

Станом на 14:00, за словами очевидців, після сутичок із протестувальниками шини вдалося загасити, протестувальників відтіснили далі до вулиці Інститутської.
Водночас Сергій Коба наголосив, що акція має стати безстроковою.
ОНОВЛЕНО. О 21:00 на початку вулиці Банкової залишаються близько трьох десятків протестувальників.

Слід нагадати, що Сергій Коба був одним з організатором акції на майдані Незалежності 21 листопада 2015 року, коли праворадикали зірвали офіційне відзначення другої річниці початку Революції Гідності.

Крім того, сьогодні під Кабміном відбувалася акція протесту, організована Радикальною партією Ляшка на захист економічних прав селян. Олег Ляшко привів під Будинок уряду трьох корів.
“Якщо в коаліції буде записано про корів, про свиней, про гусей – тоді ми туди підем… Коаліція починається з корови!” – сказав Ляшко.

Читайте також:
“Білий молот”, Пінчук, Росія? Хто стоїть за “Революційними правими силами” на “Майдані 3.0”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна