Азербайджан і Вірменія погодилися припинити бойові дії

 

Бойові дії в зоні нагірно-карабаського конфлікту припинені опівдні 5 квітня. Про це повідомляє сайт міністерства оборони Азербайджану.

“За даними міністерства оборони, з 12:00 5 квітня на лінії зіткнення вірменських та азербайджанських військ бойові дії припинені за згодою сторін”, – ідеться у повідомленні, яке цитує “Європейська правда”.

Доти, незважаючи на вчорашню заяву МО АР, воєнні дії в Нагірному Карабаху тривали. За останньою інформацією, 16 азербайджанських військовослужбовців загинули протягом останніх двох днів у боях в зоні конфлікту.

 

Після 21-річного “замороження” воєнна фаза карабахського конфлікту між Азербайджаном та Вірменією відновилися 2 квітня 2016 року. Азербайджанська армія пішла в наступ (за даними з Баку – після провокації з вірменського боку) і зайняла деякі панівні висоти й населені пункти на окупованій вірменами території азербайджанського Нагірного Карабаху. Вірменська сторона завдала потужних ударів у відповідь.

4 квітня ввечері міністр оборони Азербайджану дав вказівку всім видам ЗС, включаючи ракетно-артилерійські війська, бути готовими завдати ударів по місту Ханкенді (вірм. Степанакерт), яке де-факто є столицею самопроголошеного Нагірного Карабаху.
Як зазначали в міноборони АР, збройні сили Вірменії, які зазнають втрат уздовж лінії фронту, почали мститися за свої невдачі, обстрілюючи населені пункти Азербайджану, розташовані поблизу лінії зіткнення військ, а також завдаючи шкоди цивільному населенню.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна