Хокейний клуб Колесникова із зони АТО став чемпіоном України – з бійкою, росіянами, прапором і гімном

 

Команди з Донецька повертаються до домінування в українському спорті. Золоті медалі чемпіонів України з хокею сезону 2015/16 здобув хокейний клуб “Донбас”. Це четверте національне “золото” команди екс-“регіонала” Бориса Колесникова.

Сьогодні, 31 березня, в четвертому матчі фінальної серії, донеччани в Києві обіграли місцевий “Дженералз” – 3:1. Таким чином, рахунок серії до чотирьох перемог – 4:0.

Одним із вирішальних чинників перемоги донеччан стала успішна гра російських легіонерів клубу – воротаря Євгена Царегородцева, форвардів Дениса Кочеткова й Олександра Журуна. Загалом у складі “Донбасу” – сім громадян із Росії.

Перші два матчі фінальної серії відбулися в Дружківці (зона АТО, підконтрольна Україні територія), в льодовому палаці “Альтаїр”. Цю ковзанку до початку війни на Донбасі було збудовано як тренувальну, але тепер це домашня арена клубу Колесникова.
Бойові дії не зачепили “Альтаїр”, і близькість Дружківки до “ДНР” не завадила проводити в цьому місті матчі чемпіонату України з хокею.
Від Дружківки до лінії розмежування близько 50 км; в інший бік – до Краматорська, де базується українська влада Донеччини, – 17 км.

Дженералз - Донбас хокей фінал 3

На вирішальних іграх у Київському палаці спорту “Донбас” підтримували кілька сотень уболівальників, переважно переселенців із Донеччини.

Дженералз - Донбас хокей фінал 2

Після закінчення матчу уболівальники передали на лід синьо-жовтий прапор із написом “Донецьк”. Прапор прийняв один із провідних хокеїстів клубу Віктор Захаров, який надалі розмахував стягом та пов’язав його на плечі.

Під час виконання гімну України

Під час виконання гімну України

Після нагородження команди золотими медалями фанати й хокеїсти “Донбасу” (серед яких, варто зазначити, велика частина київських вихованців) заспівали гімн “Ще не вмерла Україна”.

Бійка Тарана й Татаренка

Бійка Тарана й Татаренка

“Родзинкою” спортивного вечора стала запекла бійка між захисником “Донбасу” Павлом Тараном і захисником “Дженералз” Андрієм Татаренком, яка спалахнула одразу після фінальної сирени. Однак під час медальної церемонії ці гравці потиснули один одному руки.

Варто зазначити, що ХК “Донбас” – провідний хокейний клуб України попередніх років – не брав участі в чемпіонаті 2014/15 через воєнні дії на Донеччині.
У нинішньому, XXIV чемпіонаті України з хокею, змагалися вісім команд.
Київські “Дженералз” уперше в своїй нетривалій історії здобули медалі ЧУ, й одразу срібні.
Третє місце посів ХК “Кременчук”, який торік був срібним призером.


Дженералз - Донбас хокей фінал 7ТАБЛО

“Дженералз” – “Донбас” – 1:3 (0:2; 0:0; 1:1)
Четвертий матч фінальної серії чемпіонату України з хокею
31 березня 2016 року, 18:30. Київ, Палац спорту

“Дженералз”: Е. Захарченко (Селіверстов, 17:57). Афанасьєв – Толкунов, Шпак – Побєдоносцев, Боєвих – Мельников, Скрипець – Татаренко. Секірко – Гніденко – Караульщук, І. Савченко – Шаманський – Слюсар, Кіча – І. Дворник – Коляда, Безуглий – Вал. Алексюк –Тимченко. Тренер: Вадим Шахрайчук

“Донбас”: Царегородцев. Толстушко – Карп, Катрич – Горбань, Вол. Алексюк – Петрухно, Таран. Журун – Докшин – Кочетков, Шахворостов – Варламов – Захаров, Никифоров – Буценко – Бабинець, Чердак – Ромащенко – Кузьмік. Тренер: Анатолій Степанищев

Голи: 0:1 Варламов (Катрич, Захаров, 14:07), 0:2 Журун (Докшин, Горбань, 17:57), 0:3 Захаров (Варламов, Катрич, 44:16), 1:3 Безуглий (Тимченко, Скрипець, 45:09)

Серія до чотирьох перемог – 0:4
Попередні матчі у фінальному протистоянні закінчувалися з рахунками 2:1 (за штрафними кидками), 3:2 (за штрафними кидками), 2:1.

Найцінніший гравець фінальної серії: Денис Кочетков (“Донбас”)
Найкращий воротар: Едуард Захарченко (“Дженералз”)
Найкращий форвард: Микита Буценко (“Донбас”)
Найкращий захисник: Денис Петрухно (“Донбас”)

Тепер найкращі українські хокеїсти з першості України та наші “варяги”, які грають в іноземних клубах, зберуться разом на чемпіонат світу в “третій лізі” (дивізіон І-В) 17-23 квітня в Хорватії.

Читайте також:
Команда Ахметова пробилася у чвертьфінал Ліги Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна