Суд наклав арешт на майно “азовця” Краснова

 

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання обвинувачення та наклав арешт на майно глави цивільного корпусу “Азов-Крим” Станіслава Краснова. Про це повідомив адвокат Краснова Андрій Мамалига, інформує “Українська правда“.

“Суд задовольнив клопотання обвинувачення й арештував майно Станіслава”, — зазначив адвокат.

За його словами, сьогодні, 21 березня, суд розгляне подання захисників Краснова про відвід судді.

Як писала Новинарня, 3 березня суддя Шевченківського райсуду Андрій Трубніков обрав Краснову запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 24 квітня з носінням браслета. Перед тим Краснов знепритомнів і був госпіталізований із залу суду.

Керівника цивільного корпусу “Азов-Крим”, кримчанина Станіслава Краснова затримали в Бориспільському районі під Києвом у ніч на 28 лютого.
Йому інкримінують державну зраду та терористичний акт.

1 березня Генпрокуратура попросила суд взяти його під варту з можливістю внесення застави – 20 мільйонів гривень.

СБУ заявила, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку НГУ “Азов”. Також СБУ підозрювала Краснова в підготовці замаху на одного з лідерів громадянської блокади Криму за завданням російських спецслужб, а також у намірі “терактами на Херсонщині спровокувати атаку росіян”.

“Азовець” підтвердив, що мав контакти з іноземними спецслужбами, але стверджує, що це було в інтересах України.

Краснов заявив про тортури з боку СБУ під час затримання й допитів. У Службі безпеки стверджують, що Краснов отримав тілесні ушкодження при затриманні, бо чинив опір.

 

Читайте також:
Спецслужба: за шпигунство на користь Росії арештовано
десятки СБУшників, і добровольці не святі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна