“Азовця” Краснова з бійкою відправили під арешт на два місяці

 

Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід голові цивільного корпусу “Азов-Крим” Станіславу Краснову, звинуваченому в держзраді, з домашнього арешту з носінням електронного браслета на два місяці утримання під вартою.
Таке рішення на засіданні сьогодні, 21 березня, ввечері оголосив суддя Шевченківського райсуду Павло Слободянюк, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Задовольнити подання… взяти Станіслава Краснова під арешт до 26 квітня”, – зачитав суддя постанову.

Відразу в зал суду зайшли представники конвойної служби. Коли вони спробували вивести Краснова, в залі суду зчинилася бійка за участі радикальних соратників Краснова, які спробували перешкодити правоохоронцям вивести підсудного.

Адвокат Краснова Оксана Мельник повідомила, що захист найближчим часом оскаржить цю постанову Шевченківського райсуду. “Звичайно ж, ми будемо подавати апеляцію”, – повідомила вона.

Раніше сьогодні Шевченківський районний суд наклав арешт на майно Краснова.

Станіслав Краснов

Станіслав Краснов

Як писала Новинарня, 3 березня суддя Шевченківського райсуду Андрій Трубніков обрав Краснову запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 24 квітня з носінням браслета. Перед тим Краснов знепритомнів і був госпіталізований із зали суду.

Керівника цивільного корпусу “Азов-Крим”, кримчанина Станіслава Краснова затримали в Бориспільському районі під Києвом у ніч на 28 лютого. Йому інкримінують державну зраду та терористичний акт.
1 березня Генпрокуратура попросила суд взяти Краснова під варту з можливістю внесення застави – 20 мільйонів гривень.
СБУ заявила, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку НГУ “Азов” та іншу інформацію. Спецслужба оприлюднила записи розмов Краснова з російським резидентом. Також СБУ підозрювала Краснова в підготовці замаху на одного з лідерів громадянської блокади Криму за завданням російських спецслужб, в намірі “терактами на Херсонщині спровокувати атаку росіян”.

“Азовець” підтвердив, що мав контакти з іноземними спецслужбами, але стверджує, що це було в інтересах України.
Краснов заявив про тортури з боку СБУ під час затримання й допитів. У Службі безпеки стверджують, що Краснов отримав тілесні ушкодження при затриманні, бо чинив опір.

Читайте також:
Спецслужба: за шпигунство на користь Росії арештовано
десятки СБУшників, і добровольці не святі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна