На Донбасі викрили чергову корупційну групу при ДМСУ, яка оформляла паспорти для ОРДЛО

 

Співробітники служби безпеки України за процесуальним керівництвом прокуратури викрили на Донбасі корупційну схему оформлення документів мешканцям тимчасово окупованих терористами територій.

Механізм організували двоє колишніх співробітників правоохоронних органів, повідомляє прес-центр СБУ.

Використовуючи старі зв’язки в різних держслужбах, вони налагодили виготовлення паспортів у Бахмуті на Донеччині, а також у Сєверодонецьку та Лисичанську на Луганщині.

“Щотижня вони на автомобілі приїжджали з окупованої території та через залучених до корупційної схеми посадовців виготовляли нові паспорти, відновлювали пошкоджені та начебто втрачені, оформляли пенсії, технічні паспорти на автотранспортні засоби, довіреності тощо”, – зазначено в повідомленні СБ України.

Правоохоронці затримали зловмисників на пункті пропуску “Артемівськ”. Згодом співробітники спецслужби “взяли” на хабарі у службовому кабінеті одного із заступників начальника Управління Державної міграційної служби в Луганській області, який був задіяний у корупційній схемі.
Чиновник отримав гроші за виготовлення нових паспортів, заміну пошкоджених та вклеювання фото без фактичної присутності їх власників.

Слідчими СБ України стосовно організаторів відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (“створення терористичної групи чи терористичної організації”), стосовно посадовця міграційної служби – за ч. 3 ст. 368 (“одержання хабара”) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. Правоохоронці, зокрема, перевіряють можливі факти оформлення паспортів для бойовиків незаконних збройних формувань.

Варто наголосити, що це вже не перший випадок, коли затримують чиновників ДМСУ на Донбасі, які за хабар незаконно виготовляють паспорти для мешканців окупованих територій без їх присутності. На початку березня таку корупційну схему викрили в Маріуполі, а в лютому – на Луганщині.

Читайте також:
У соцмережах висміяли “паспорти ДНР”, які не визнає навіть Росія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна