В ході спецоперації на Луганщині СБУ викрила 12 резидентів та інформаторів “МГБ ЛНР”. ВІДЕО

 

Співробітники Служби безпеки України провели на Луганщині багатоходову операцію, завдяки якій викрито розгалужену агентурну мережу так званого “МГБ ЛНР”, створену за участю російських спецслужб.

У Старобільську, Біловодську та Марківці (на підконтрольній території) працівники спецслужби затримали 12 інформаторів, котрі надавали бойовикам дані про дислокацію й переміщення підрозділів сил АТО, інформацію про мобілізацію, правоохоронні органи України в регіоні тощо.

“Керували діяльністю мережі два представники терористичних угруповань “МГБ ЛНР” та батальйону “Лєший”, яких координували представники спецслужб РФ”, – повідомляє прес-центр СБУ.

У відеосюжеті, поширеному СБ України, названо імена терористів-розвідників. Це Ілля Маначенко, керівник розвідгупи спецбатальйону “Лєший” “ЛНР”, та майор т.зв. “МДБ “Луганської народної республіки” Олексій Добрицький, колишній співробітник МВС України.

“Вони розшукуються органами Служби безпеки за підозрою в терористичнй діяльності”, – інформує СБУ.

Інформація, зібрана зі своїх резидентів Маначенком і Добрицьким, також використовувалася бойовиками для підготовки диверсійно-терористичних актів на військових та інфраструктурних об’єктах Луганщини. Зокрема, диверсанти намагалися підірвати Старобільську військову комендатуру в січні 2016 року.
Це випливає з перехопленого смс-листування терористів.

МГБ ЛНР переписка

Одним з ключових завдань російських кураторів було вербування агентів в українських військових підрозділах.
Співробітники спецслужби задокументували спробу вербовки офіцера Збройних сил України, повідомили в СБУ, включивши зізнання офіцера до відеосюжету.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України – “створення терористичної групи чи терористичної організації” (карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
СБУ затримала диверсантів, які підірвали міст на Луганщині в травні 2014-го

Масштабна “антисепарська” операція силовиків у Щасті

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна