У соцмережах висміяли “паспорти ДНР”, які не визнає навіть Росія

 

Учора, 16 березня, сепаратисти “ДНР” почали видавати “паспорти” жителям підконтрольних їм районів Донеччини.
Перший документ отримав ватажок “Донецької народної республіки” Олександр Захарченко, повідомили сепаратистські сайти.

Так званий “паспорт ДНР” встигли отримати перші 20 осіб, які досягли свого 16-річчя.

Раніше Захарченко заявляв, що в “ДНР” почнуть видавати свій паспорт лише після того, як інші країни почнуть визнавати “незалежну республіку”.

Росія розчарувала “ДНР”, відмовившись визнавати її “паспорти”, пише mk.ru. У прес-службі ФСБ Росії в Ростовській області журналістові московської газети заявили, що “фейкові” новини не коментують, а контрольно-пропускний режим здійснюється за колишніми правилами.

Адвокат Євген Кузьмін пояснив, що наявність такого паспорта є незаконною, а видача таких документів є спробою угруповання “ДНР” створити видимість, що вони є самостійним утворенням.

“Ні з паспортами ДНР, ні з автономерами з символікою ДНР неможливо навіть перетнути кордон фз Росією”, – розповів донеччанин Олександр. Про це йому розповіли співробітники прикордонслужби на російському пункті пропуску “Успенка”.

“На сьогоднішній день прикордонники російської сторони підтвердили, що “ДНР” досі не визнана, тому ДНРівські номери й паспорти не прийматимуться. Можна проїжджати тільки за українськими автономерами і паспортами”, – констатував Олександр.

Прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян в коментарі програмі “Донбас. Реалії” підтвердив: “Будь-які документи, видані там, на окупованій території, представниками влади окупанта, є недійсними… Тому паспорти й будь-які довідки, видані представниками незаконних збройних формувань, не дають права для перетину лінії розмежування або вирішення будь-яких інших соціальних питань. Більше того: якщо людина з такими документами спробує перетнути лінію зіткнення, то документи будуть вилучені, а людину затримають органи безпеки”.

Таким чином, офіційно “паспорт ДНР” визнають тільки “ЛНР” і така ж самопроголошена й підконтрольна Кремлю Південна Осетія.

На видачу “паспортів” у Донецьку бурхливо відреагували користувачі “Твіттеру”. Сайти “Новости Донбасса” та “Новинарня” зібрали деякі смішні (і цензурні) твіти.

 

Читайте також:
Україна не пристала на пропозицію місії ООН визнати документи “ДНР/ЛНР”

Чиновнику ДМСУ Маріуполя, що видавав закордонні паспорти
для “ДНР”, світить 12 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна