Саакашвілі: Одесою керує мафія

 

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що в мерії Одеси “заправляє мафія”. Так він прокоментував інцидент із новообраним депутатом Одеської міськради, заступником Саакашвілі Сашею Боровиком, якого після критичної щодо міської влади промови виніс із сесійної зали соратник мера Геннадія Труханова, повідомляє телеканал “112 Україна“.

“Боровика вигнали не тому, що він сказав, що у нього вкрали перемогу, це перекручення. Головне, що їх дратувало, – це те, що він сказав, що в Одесі жахлива інфраструктура, те, що гроші крадуться… що є відкати на комунальних речах. Тут ідеться про те, що в Одеській мерії заправляє справжня мафія, яка керує телеканалами, депутатами (мільйони доларів витрачають тільки на те, що якісь автобуси їздять Одесою, ведуть пропаганду проти мене), яка управляє провокаціями, яка управляє всілякими підсадними качками там, всілякими тітушками тощо”, – заявив Саакашвілі.

За його словами, в Одесі “сформоване класичне бандитське управління”. “Людину, яка прийшла говорити те, про що говорять багато одеситів, її просто взяли… Бандити всі аплодували, мер поводився просто, як звичайний глава кримінального клану, і людину просто викинули на вулицю”, – обурився голова ОДА.

Він також запевнив, що порушені проти соратників мера Труханова справи “будуть доведені до кінця, і цей клан забереться з цього міста”.

На засіданні Одеської міськради в середу новообраний депутат Саша Боровик виголосив з трибуни промову, в якій, зокрема, заявив, що в нього вкрали перемогу на виборах міського голови, назвав Одесу “найгіршим містом, у якому будь-коли жив” і пообіцяв жорстко опонувати чинній міській адміністрації, яка в цьому винна.

Депутати зустріли промову Боровика обуреними вигуками й сміхом. А потім Дмитро Палпатін за прикладом Степана Барни, який піднімав у Верховній Раді прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, підняв Боровика й виніс його за із сесійної зали.

Дмитро Палпатін, справжнє прізвище якого – Фісінчук, змінив його, щоб балотуватися від Інтернет-партії України на минулих парламентських виборах (за списком цієї політичної сили йшли також Дарт Вейдер, Магістр Йода, Падме Амідала та інші “герої” фантастичної кіносаги “Зоряні війни”).
На місцевих виборах у жовтні 2015 року пройшов до Одеської міськради за списком партії “Довіряй справам”, яку вважають пов’язаною з мером Одеси, “регіоналом” Геннадієм Трухановим.
У документах на реєстрацію кандидатом Палпатін вказав, що працює “імператором” у ТОВ “Палпатін фінанс групп”.
Імператор Палпатін – один із головних негативних героїв кіносаги “Зоряні війни”, чільний представник Темної сторони Сили.

Випручавшись із обіймів “імператора”, Боровик пообіцяв написати заяву в поліцію. Він також запевнив, що “хтось заплатить дуже високу політичну ціну” за інцидент у міськраді, й висловив думку, що “партія БПП, яку він представляє”, повинна попросити вибачення, а “президент Порошенко та інші керівники БПП повинні виграти цих людей зі своєї фракції й партії”.

При цьому на офіційному сайті Одеської міськради вказано, що Палпатін безпартійний і перебуває у фракції “Довіряй справам”.

Боровик також заявив, що планує й надалі відвідувати засідання міськради.

“Звичайно, я почав це, я знаю, що це зоопарк… Я думаю, що це буде досить важка опозиційна позиція, у якій буде важко щось зробити, але треба з чогось починати”, – зазначив заступник Саакашвілі.

 

Читайте також:
Саакашвілі створює нову правоцентристську партію, щоб змінити владу

Саакашвілі розповів про “гівномети Бені” та як БПП збирає проти нього фіктивні підписи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна