За підсумками чемпіонату світу з біатлону збірна України здобула лише одну медаль, росіяни – нуль

 

На чемпіонаті світу з біатлону – головного зимового спорту в Україні – вітчизняні “стріляючі лижники” виступили нижче свого рівня й здобули лише одну медаль, бронзову. Третє місце в чоловічому спринті ще 5 березня посів чернігівець Сергій Семенов.

Світова першість тривала в норвезькому Холменколлені 3-13 березня.

Сьогодні ввечері в заключній гонці турніру – чоловічому мас-старті – єдиний представник України Семенов показав восьмий результат. Попри стрільбу без жодного промаху на кожному з чотирьох вогневих рубежів, Сергій відстав від переможця, норвежця Йоганнеса Бьо, більш як на 31 секунду.

“Як-то кажуть, хто не падає, той не літає. Сьогодні біглося важко, тому сконцентрувався на стрільбі… Результатом я, в принципі, задоволений. Все-таки вже кінець сезону, втома трохи прийшла”, – прокоментував Сергій Семенов заключний старт.

Крім “бронзи” Семенова, найкращими показниками української збірної на ЧС-2016 стали два п’яті місця наших жінок – Олени Підгрушної в гонці переслідування та жіночої четвірки – в естафеті.
При цьому саме четвірка українських біатлоністок вважалася одним із фаворитів турніру.

Через цю невдачу жіноча збірна України в останній момент втратила перемогу в загальному заліку естафет Кубка світу-2015/16. На одне очко українок випередили дівчата з Німеччини.

Загальний залік нагород чемпіонату світу виграли біатлоністи Франції, в активі яких 6 золотих, 4 срібні та 1 бронзова нагороди. У господарів-норвежців, відповідно, 4-2-3.
По одній “бронзі”, крім України, отримали представники Канади й Фінляндії.
Уперше за тривалий час без медалей ЧС залишилися росіяни.

На попередньому чемпіонаті світу-2015 в активі українців було дві нагороди – золота й бронзова, перед тим у 2013 році – 5 (1-1-3).

Читайте також:
Екс-заступник міністра спорту України виграла “золото” на етапі Кубка світу з біатлону

Українські біатлоністки здобули перше “золото” сезону КС, обставивши на класі господарок-німкень. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна