Екс-заступник міністра спорту України виграла “золото” на етапі Кубка світу з біатлону

 

Олена Підгрушна виграла жіночу спринтерську гонку на старті етапу Кубка світу в канадському Кенморі.
Як повідомляє офіційний сайт змагань, українка подолала дистанцію за 19 хвилин 56,9 секунди. Крім швидкого проходження дистанції, наша співвітчизниця також була бездоганна на вогневих рубежах, де не припустилася жодного промаху в умовах сильного вітру.

Для тернополянки Підгрушної ця нагорода стала третьою в нинішньому сезоні КС в індивідуальних гонках. Також це її друге особисте “золото” КС у кар’єрі і перше – після перерви на роботу заступником міністра молоді та спорту.

“Канада була і є дружньою державою для України. Саме це стало додатковим, емоційним фактором на черговому етапі Кубка світу з біатлону. Головне ж професіоналізм, досвід і спортивна мужність Оленки Підгрушної принесли “золото” їй і Україні у спринті!.. Вітання нашій дружній біатлонній команді!!!” – написав у “Фейсбуці” народний депутат, колишній віце-прем’єр-міністр Микола Томенко.

Другу сходинку в цій гонці посіла Крістіна Гузік із Польщі (7,5 секунди відставання, 0 промахів), третю – італійка Доротея Вірер (+12,5, 1).

До десятки найсильніших потрапила Ірина Варвинець, яка жодного разу не промахнулася на вогневих рубежах, але відстала від переможниці на 34,3 секунди. Восьме місце – найкраще в індивідуальній кар’єрі Ірини.

Читайте також:
Українські біатлоністки здобули перше “золото” сезону КС,
на класі господарок-німкень. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна