Окупанти в Криму “націоналізували” головний офіс Меджлісу

 

Головний офіс Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі “повернуто у власність республіки”. Найближчим часом споруда буде передана кримськотатарському етнографічному музею. Про це повідомив агенції “РИА Новости” віце-прем’єр окупаційного уряду Криму Руслан Бальбек.

За словами Бальбека, будівля, розташована на вулиці Шмідта, 2 в Сімферополі, яка довгі роки використовувалася як головна резиденція Меджлісу, була передана у власність фонду “Крим” незаконно.

“Севастопольський апеляційний суд поставив крапку в суперечці і відновив історичну справедливість. Тепер будівля, яка є об’єктом архітектурної спадщини, повернута у власність республіки”, – сказав Бальбек.

Благодійна організація “Фонд “Крим” – національно-культурна, благодійна і правозахисна організація, заснована Курултаєм кримськотатарського народу і зареєстрована 21 січня 1992 року.
Президент фонду – лідер кримськотатарського народу, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, колишній голова Меджлісу Мустафа Джемілєв.

Рішення окупаційного суду про позбавлення організації кримських татар головного офісу прийнято ще до головного вердикту стосовно Меджлісу.
Нагадаємо, 15 лютого окупаційний прокурор Криму Наталія Поклонська звернулася до суду регіону з проханням визнати Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією та заборонити його діяльність на півострові.

Читайте також:
Міліція кваліфікує як тероризм вибух гранати у Меджлісі в Херсоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна