НАБУ оголосило підозру заступнику голови “Нафтогазу”. Той утік і назвався цапом-відбувайлом

 

Сьогодні детективи Національного антикорупційного бюро за погодженням із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Пасішника.

Як повідомили в НАБУ, Пасішника підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу України – “втручання у діяльність державного діяча” ().

Повідомлення про підозру мало бути вручене особисто Пасішнику 9 березня під час допиту в НАБУ, який було призначено на 12:00.
“Утім в ніч з 8 на 9 березня Пасішник повідомив детективам, що не зможе з’явитися до НАБУ раніше 1 квітня через термінове відбуття на лікування за кордон”, – сказано в повідомленні.

Відтак письмове повідомлення про підозру було надіслане поштою за місцем проживання Пасішника.

“Наразі проводиться перевірка достовірності інформації щодо поважності причини його неявки”, – заявили в НАБУ.

3 лютого детективи НАБУ розпочали перевірку фактів, озвучених міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом, щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції БПП Ігоря Кононенка та деяких інших народних депутатів.
Під час розслідування за попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за статтею 364 (ч.2) Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) детективами НАБУ було встановлено факт здійснення 25.01–01.02.2016 незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра. За даним фактом 24 лютого детективами НАБУ зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 344 КК України (втручання у діяльність державного діяча).

В.о. заступника голови “Нафтогазу України” Андрій Пасішник уже відреагував на висунення підозри йому НАБУ.
На своїй сторінці в соцмережі він написав, що перебуває за кордоном у плановій відпустці.

“По-перше, я сам виявив бажання прибути до НАБУ після красномовної заяви Айвараса і надав всі необхідні свідчення!” – зазначив Пасішник.

Він запевняє, що надав скріншоти, які відображають “саме дружній характер” їхнього листування з Абромавичусом.

“Всі ці “підозри” (НАБУ) не мають жодного підґрунтя, і я впевнений, що суд прийме з цього приводу неупереджене об’єктивне рішення.
Не сподівався, що НАБУ, замість ефективного розслідування і спростування емоційних заяв міністра, піде шляхом пошуку цапа-відбувайла”, – написав Пасішник.

“Слабкішого обвинуватити легше всього, але Бюро створювалося не для цього…” – додав підозрюваний у корупції.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна