Сили спецоперацій ЗСУ будуть здатні виконувати завдання до кінця цього року, – міністр

 

Міністр оборони України Степан Полторак стверджує, що Сили спеціальних операцій, які створюються у складі Збройних сил України, будуть здатні виконувати поставлені завдання вже до кінця цього року.
Про це він повідомив сьогодні журналістам у Брюсселі по завершенні засідання Комісії “Україна-НАТО”.

“У минулому році ми створили керівництво Силами спеціальних операцій. В цьому році Сили спеціальних операцій отримають бойові спроможності – тобто, вони пройдуть курс підготовки, навчання і будуть готові до кінця року виконувати задачі за призначенням”, – цитує Полторака УНІАН.

Міністр не уточнив характер завдань та чисельність Сил спецоперацій.

“Які завдання вони будуть виконувати? Назва – Сили спеціальних операцій. Вони виконають спеціальні завдання. Чисельність? Необхідна для виконання спецзавдань”, – сказав міністр.

За словами Полторака, у цьому питанні ЗСУ отримують від НАТО дорадчу допомогу та через трастові фонди – матеріальну.

Читайте також:
Україна створює спецназ для дій у ворожому тилу

НАТО допоможе Україні створити Сили спецоперацій і відновити флот

Як повідомляла “Новинарня“, міністр оборони України Степан Полторак у штаб-квартирі НАТО зустрівся з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом та представив проект Стратегічного оборонного бюлетеня України, що передбачає реформування Міністерства оборони до кінця 2018 року, а Збройних сил України – до кінця 2020 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна