Як має працювати прес-центр АТО, щоб подобатись публіці. ЗРАЗОК

 

Serg Marco
військовий блогер, волонтер

На тему прес-центру АТО (FB)

Часто чую діалог, що прес-центр АТО недоговорює, що подає некоректну інформацію, кожен день одне й те саме ніпрощо, брехуни, сволочі і т.д.
Я тут прикинув, як мав би працювати прес-центр АТО “по-правильному”.
Напевно, так.

“Такого-то числа бойовики обстріляли наші позиції. Ми там взагалі-то намагаємося сіру зону зайняти, а нас обстріляли. Ну ось на цьому рубежі намагаємось закріпитися, щоб ооон туди підійти.
І ось тут нас обстріляли, у нас є втрати такі-то. І так, ми вам їх доносимо раніше, ніж про це дізнаються батьки загиблих, ну а шо справді в цьому такого…

А ще ось тут по нам завдали вогневе ураження, але не сцяти, пацани, ми їм там трохи 120-мм мін присипали, гаубицями шліфонули, а потім туди ще танковий взвод приїхав і каруселі покрутив, відпрацювавши весь БК по позиціях русні, так що не рипнуться більше.

І до речі, не давайте читати цей текст ОБСЄ, а то мало що, ще сваритимуть, політика …

Також ось тут у нас втрати від артобстрілу, четверо 300-х. Там бійці за півроку так і не викопали бліндажі, та й взагалі не особливо парилися щодо безпеки, тому ось так вийшло.
Ось вам сторінка “Фейсбук” командира, можете зайти на неї і висловити йому все, що ви про нього думаєте.

А ось тут наше ДРГ класно сходило в тил, замінували танк, а коли мудаки в нього залізли – шарабахнули. Сепари думають, що це там БК від необережного поводження підірвався, але ми то знаємо, ага…
До речі, там планується необережне поводження в такому-то районі в складі зберігання боєприпасів, так що дружно купуємо попкорн.

Наші партизани з міста такого-то непогано погастролювали по населених пунктах таких-то. Як кажуть класики – “втомлені, але задоволені, повернулися додому” (с). Порадіймо їхнім успіхам, котани.

Не припиняються бойові зіткнення бойовиків у такому-то районі. Ще б пак, чого б їм припинятися, коли наші розвідники там знайшли улоговинку між двома позиціями сепарів і, періодично витягаючи туди 82-мм міномет, насипають спочатку в один бік, а потім в інший, після чого відходять в сторону, спостерігають за прильотами/відлітами на позиціях сепарів, а якщо там затихає – то повертаються і знову їх “сварять”.
З урахуванням того, скільки мін вони наносили в улоговинку – цей цирк надовго.

На цьому сьогоднішнє зведення завершено. До наступного випуску.
І пам’ятайте, базіка – знахідка для шпигуна.
Ваша прес-служба.

Читайте також:
Про що не говорить держава.
Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур

Чому не слід називати “батальйонами” групи добровольців із 20 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна