Через Клімкіна Білорусь не визнає новий український ID-паспорт

 

Республіка Білорусь не визнає нові українські паспорти у вигляді пластикової картки (ID-картки) як законний документ для перетину кордону.
Про це повідомляє прес-служба Державного прикордонного комітету Білорусі.

“З 1 січня 2016 року в Україні введено внутрішні паспорти нового зразка у вигляді пластикової ID-карти. Українські громадяни помилково розраховують в’їхати на територію Республіки Білорусь за цими новими електронними документами. У зв’язку з цим інформуємо, що, за чинною двосторонньою угодою між Республікою Білорусь та Україною від 2009 року про безвізові поїздки громадян, новий український паспорт у вигляді ID-картки не передбачений як документ для пропуску через державний кордон Республіки Білорусь”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначає білоруське прикордонне відомство, “українська сторона досі не ініціювала між міністерствами закордонних справ процедуру визнання даних ID-карток як дійсного документа для перетину кордону в рамках безвізових поїздок”.

У зв’язку з цим до врегулювання даних питань білоруська сторона повідомляє, що може пропускати через кордон громадян України “лише за дійсними документами: закордонними паспортами (для власників ID-карток) і внутрішніми паспортами старого зразка (у паперовому вигляді)”.

Нагадаємо, з 11 січня українці, які досягли 16-річчя, можуть безкоштовно оформлювати ІD-паспорти у вигляді пластикових карток.
Для в’їзду в Білорусь українцям достатньо внутрішнього паспорта.

Читайте також:
ЄС скасував майже всі санкції проти Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна