У Мінську підписали два документи щодо “нуля” на Донбасі

 

Тристороння контактна група на зустрічі в Мінську 2 березня підписала два документи про нормалізацію обстановки на лінії зіткнення на Донбасі.
Про це заявив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік, повідомляє“Інтерфакс”.

“Перше – це документ із протимінної діяльності. Збройні сили й військові формування по обидва боки до 31 березня повинні забезпечити позначення й скласти карти районів, які підлягають розмінуванню“, – заявив Сайдік.

“Друге – це документ про повну заборону на навчання із застосуванням усіх видів бойових озброєнь. Ця заборона набуває чинності в ніч 4 березня за київським часом”, – сказав представник ОБСЄ.

ОНОВЛЕНО. Угода про припинення навчань з бойовою стрільбою уздовж 30-км зони уздовж лінії зіткнення, яка набирає чинності з 4 березня 2016 року, а також документ щодо технічних аспектів завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення. Від України документи підписав Леонід Кучма, від ОБСЄ – Мартін Сайдік, від Росії – Борис Гризлов.

Очікується, що “глави” “Луганської народної республіки” та “Донецької народної республіки” повинні завізувати ці документи до зустрічі глав МЗС у Парижі 3 березня.

Читайте також:
Річниця “Мінська-2”: сепаратисти зібрали форум у Дебальцевому і вимагають “іншої України”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна