Російська воєнщина облаштовує біля кордонів України шість перевалочно-логістичних комплексів

 

Росія має намір реформувати систему військових баз. Для цього міністерство оборони РФ планує замінити 330 військових баз і складів на 24 перевалочно-логістичні комплекси.
Один із них буде розташовано в окупованому Криму, ще п’ять – поруч з українським кордоном.
Карту з запланованими комплексами опублікувала російська газета “Комерсант“.

Джерело газети в МО РФ пояснює рішення про створення комплексів бажанням “знизити витрати майже вдвічі – до 14,8 млрд. рублів” і “розширити логістичні можливості для постачання армії”.

плк логістика мо росії

Згідно з проектом спорудження виробничо-логістичних комплексів, до 2017 має бути побудований комплекс у Севастополі, а вже в 2016 році – в селищах Койсуг (Ростовська обл.), Краснофлотський і Михайлівський (Краснодарський край), у містах Армавір (Краснодарський край) і Бутурліновка (Воронезька обл.).

За словами джерел видання, командуванню Південного, Центрального і Східного військових округів ЗС РФ доручено до 1 квітня розпочати вивільнення територій під будівництво перевалочно-логістичних комплексів від матеріальних запасів і військової техніки.

Уже до 1 березня командуванню всіх флотів і округів потрібно переробити тактико-технічні завдання на будівництво комплексів з урахуванням характеристик техніки, яка буде там зберігатися.

ПЛК заплановано облаштовувати на базах і складах паливно-мастильних матеріалів, ракетно-артилерійських озброєнь, автобронетанкових служб тощо.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна