Російські бомбардувальники порушили перемир’я в Сирії, заявляє опозиція

Військові бомбардувальники сьогодні, 28 лютого, атакували шість міст у сирійській провінції Алеппо. Про це повідомляє агенція Reuters із посиланням на Наглядову раду з прав людини у Сирії. Таким чином, порушено умови перемир’я, що почалося вчора за посередництва США.

У поміркованій сирійській опозиції заявляють, що бомбардування вели російські літаки, які підтримують армію президента Башара Асада.
При цьому представники Наглядової ради, які відстежують ситуацію, кажуть, що ідентифікувати їх однозначно не вдалося.

“Ми не можемо точно сказати, які літаки провели бомбардування, а також ми не можемо однозначно відповісти, чи входять ці міста до списку “режиму тиші”, – зауважив директор Наглядової ради Рамі Абдулраман.

Він зазначив, що деякі з міст, які сьогодні потрапили під бомбардування, дійсно перебувають під контролем “Фронту ан-Нусри” – ісламістського угруповання, яка не потрапляє під дію режиму припинення вогню.

Водночас кілька інших міст, по яких завдано удару, дійсно утримують сили поміркованої сирійської опозиції, і це є порушенням умов перемир’я.

У розпорядження агентства Reuters опозиція передала два відеозаписи бомбардувань. Якщо вірити коментарям на фоні, вони відбулися сьогодні о 6.30 і 7 ранку за місцевим часом.

Урядові сирійські медіа про бомбардування не повідомляють. У міноборони РФ від коментарів відмовилися.

Нагадаємо, умови перемир’я не поширюються на екстремістські іламістські угруповання, в тому числі “Ісламську державу”. При цьому Росія говорить також про те, що не відмовляється від ударів по “інших терористичних угрупованнях”. З чого поміркована опозиція, яку підтримуються США, робить висновок, що ВПС Росії битимуть по ній і далі.

Читайте також:
Сорос: Росії загрожує крах у 2017 році, тому Путін валить ЄС

Росія відкинула вимоги ООН і США припинити вбивства мирного населення в Алеппо

Україна 2015 року продала Росії корабель, яким тепер возять зброю в Сирію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.